Az ünnepekre való készülés általában mindenkinél rohanással, takarítással, sütés-főzéssel telik. Ha Te vagy a házigazda, akkor ki kell találni ugyebár, ki mit eszik vagy nem eszik meg, ráadásul jó, ha gondolsz az olyan családtagokra is, akik például nemrég kezdték el az egészséges életmódot, táplálkozást.
Ha idén elkerülnél pár ünnepi pluszkilót, a hagyományos krumplipüré helyett most készíts édesburgonyapürét köretnek! Recept a cikkben!
Egyszerű édesburgonyapüré
Hozzávalók:
- 6 közepes méretű édesburgonya
- 1 teáskanál római kömény
- fél teáskanál cayenne bors
- 1 teáskanál só
- negyed csésze pirított tökmag
Így készítsd el:
1. A burgonyát feldaraboljuk, felkockázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, enyhén sózzuk-borsozzuk és kakukkfűvel fűszerezzük, majd 210 fokon kb. 30-40 percig sütjük.
2. Kicsit hűlni hagyjuk, majd rámorzsoljuk a kecskesajtot, és friss salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
(Forrás: Popsugar)
Nézz be hozzánk, ragyogó ajánlataink vannak! KATT IDE!
A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)