8 beltéri hobbi, ami segít elfoglalni télen is

jan27

Itt a hideg, rossz idő és ilyenkor az idő java részében bekényszerülünk a négy fal közé. Az időjárás cudar, hideg, és a nap sem süt már ki olyan gyakran. Emiatt sokszor tehetetlennek és rosszkedvűnek érezhetjük magunkat, ezért kifejezetten fontos, hogy megfelelő és pozitív tevékenységekkel foglaljuk le magunkat bent, a meleg kuckónkban!

teli_hobbi_1.gif

Így hát elhoztunk Nektek pár kifejezetten hasznos és lélekemelő hobbit, ami megkönnyítheti számodra ezeket a hónapokat!

1. Kísérletezz a konyhában

Amikor főzésről van szó, kétféle embert különböztetünk meg: azok akik azért főznek, hogy éljenek, és azok akik azért élnek, hogy főzzenek. Próbáld magad inkább a második kategóriába terelni azzal, hogy új ízeket, recepteket és módszereket próbálsz ki. Kísérletezz új konyhákkal, ízpalettákkal és kreatívkodj kedvedre!

Hol kezdd: Ha az alapfogásokon felül bárminemű étel teljesen elképzelhetetlennek tűnik, akkor próbálj meg találni egy olyan szakácskönyvet, aminek a fogásait elképzelhetőnek találod. Amikor az új receptek és ízkombinációk megtetszettek és bátrabban használod őket, a szakácskönyvek egyre kevésbé lesznek szükségesek ahhoz, hogy valami fantasztikusat találj ki.

2. Maradj egyensúlyban jógával

Belefogni a jógába lehet a legjobb módja, hogy összhangban maradj a testeddel ezekben a zavaró téli hónapokban is, amikor az egészség és egyensúly általában összekuszálódik.

Hol kezdd: Ha azt hiszed, hogy a jógához el kell hagynod a házat, akkor tévedsz.Online rengeteg platformot és videót találhatsz amik segítenek az elkezdésben, emellett pedig online órákat is vehetsz hivatásosoktól. Érdemes mindenképpen belefognod, mert garantáltan jobb lesz a közérzeted.

teli_hobbi_joga.gif

3. Tanulj egy új nyelvet

Miért is ne töltenéd az egész telet egy új nyelv tanulásával? Aztán akár az újonnan szerzett tudásodat le is tesztelheted tavasszal vagy nyáron egy vakáció közben. Ez a hobbi egyrészt kiválóan stimulálja és edzésben tartja az elméd, másrészt pedig az önéletrajzodnak is ad egy hatalmas lökést.

Hol kezdd: Tölts le egy nyelvtanulós applikációt a telefonodra. Válassz egy nyelvet és kezdd el a tanulást! Ez valóban ennyire egyszerű.

4. Fejleszd az íráskészséged

Amíg a természetes adottságok mindig közrejátszanak a legtöbb képességhez, az írás első sorban egy tanult tudás. Ha akármikor is azt kívántad, hogy bárcsak jobb író lennél, akkor szerencséd van, mert tényleg jobb lehetsz. Egyszerűen szükséged van gyakorlásra.

Hol kezdd: Ha úgy érzed, hogy még nagyon sokat tanulnod kellene, akkor próbálj ki egy írói tanfolyamot. Ha az a célod, hogy a kreatív ötletek áramoljanak, akkor csak kezdj el írni azért, hogy írj. Készíts egy tervet, hogy milyen gyakran szeretnél írni és az internet segítségével könnyedén találhatsz témaötleteket, amikkel akár azonnal elkezdheted az írást.

5. Lazíts kötéssel

A kötés egy tökéletes hobbi rengeteg ok miatt. Első sorban, ha elsajátítottad az alapokat, akkor melléktevékenységként is tudod csinálni, miközben tévét nézel, hangoskönyvet hallgatsz és a többi. Ez a hobbi hasznossá teszi a sorozatnézéssel eltöltött estéidet, mivel a végén új pulóverekkel, sálakkal, sapkákkal gazdagodsz, így ezzel csak nyerhetsz.

Hol kezdd: Szükséged van egy pár kötőtűre, fonálra, horgolótűre, hogy megigazíts elvándorolt kötéseket és fonál tűre, hogy a kötött darabokat összeilleszd. Ezután válassz egy mintát, amivel kezdeni szeretnél. Ha teljesen kezdő vagy, az internet segítségével könnyedén találhatsz oldalakat és videókat, amik segítenek.

teli_hobbi_kotes.gif

6. Vedd fel a fonalat a benned élő gyerekkel

Emlékszel, amikor még gyerek voltál és az az este, amit társasozással vagy puzzle kirakással töltöttél hasznos időtöltésnek tűnt? Mi biztosan! Felnőttként miért is ne lehetne egy kellemes és hasznos időtöltés barátokkal és/vagy családtagokkal egy hobbi? Közelebb kerülsz a szeretteidhez, stimulálod az agyad, és elütöd az időt egy kellemes szórakozással.

Hol kezdd: Első sorban értelemszerűen válassz egy játékot. Majd egy estén, amit általában a tévé elé kucorodva töltenél, kapd elő a játékot és kezdj bele a pároddal, szobatársaddal vagy barátaiddal. Ha jobbnak látod, akár ebből rendszert is csinálhatsz és kiegészítheted egy kevéske borral és mondjuk egy sajttállal. Ha a társas helyett a kirakós játék a neked való, akkor szimplán csak kapj elő egyet, és ha nincs állatod vagy kisgyereked, aki tönkretenné, az asztalon fog várni, hogy bármikor leülj elé.

7. Kezdj egy új edzéstervet

Hogy is van ez? A nyári külsőt télen szerezheted meg? Ne tedd hidegre az egészségedet csak azért, mert csökken odakint a hőmérséklet! Köteleződj el egy edzésterv mellett, amihez nem szükséges elhagynod a házat.

Hol kezdd: Találj egy tervet. Rengeteg vállalkozás kínál speciális útmutatást és edzéstervet, amit igénybe vehetsz, de ha nem szeretnél különösebben költeni rá, sok ingyenesen elérhető videó is segít, hogy formába rázódj.

8. Hozz létre egy gyönyörű kézírást.

Mi lenne, ha tanulnál egy új képességet és Karácsonykor már tökéletes kézírással megalkotott üdvözlőkártya csodákat küldhetnél szét? Ehhez nem kell más, csak pár alap felszerelés és egy kis gyakorlás.

Hol kezdd: A felszerelés tekintetében szükséged lesz rajzmásolópapírra, sima papírra, tollhegyre, tintára, tolltartóra és gyakorló rácsra. Ezt követően találhatsz szépíró tanfolyamokat online, vagy akár csak inspirálódhatsz az interneten elérhető ingyenes videók által is.

teli_hobbi_iras.jpg

A tél kemény időszak lehet a hideg időjárás és a napfény hiánya miatt. Elfoglalni magad sok különöbző tevékenységgel, amiket élvezel is egy fantasztikus módja annak, hogy egészséges, kiegyensúlyozott és boldog maradj a leghidegebb és legsötétebb időkben is. Ne feledd, az új tudás sok időt és gyakorlást igényel, szóval úgy kötelezd el magad, hogy legalább pár naponta egyszer foglalkozz vele. Kellemes hobbi időt!

 

Szerző: DD Réka

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4916404614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása