Töltsd hasznosan az időd: tanulj online!

már05

 

Az alábbi 5 pontban összegyűjtöttük nektek azokat az Önfejlesztő lehetőségeket (persze a teljesség igénye nélkül) melyek amellett, hogy kirángathatnak a szürke hétköznapokból, akár új hobbiként, vagy ha elég elszántak vagytok új bevételforrásként is szolgálhatnak.

online_t.jpg

Közeleg a tavasz, a szép idő. A jelenlegi helyzet azonban továbbra sem túl kedvező. Még mindig  életben vannak a korlátozások, így ebből adódóan sajnos korlátozottak a lehetőségek is.

Sok ember ilyenkor hajlamos arra, hogy kicsit magába forduljon, sokan tanácstalanok mit is kezdhetnének magukkal. Sajnos számtalan ember elveszítette a korábbi munkahelyét, így akár az is megfordulhat a fejekben, hogy valami más területen kellene kipróbálniuk magukat.

Épp ezért szeretnénk ötletekkel ellátni titeket, hiszen sosincs késő tanulni, új hobbit szerezni, vagy fejlődni, különböző területeken.

1.) Kreatív kikapcsolódás – kézműveskedés

Az alkotás ezen formájához nem árt ha rendelkezünk némi kézügyességgel, ugyanakkor amíg nem próbáljuk ki, nem tudhatjuk van-e hozzá tehetségünk. Számtalan kézműves lehetőség van, akár online formában is. Manapság divatossá vált a harisnyavirág, a szappanrózsa, vagy sütiszappan készítés, a természetes kozmetikumok előállítása a kreatív festés stb. Az utóbbi témában számos workshopot is rendeznek, ahol készséggel segítenek az oktatók, így lelkes amatőröket is szívesen várnak az egyéni vagy akár a páros festésekre. Így, ha kedvet éreztek magatokban akár egy randit is kerekíthettek a kézműveskedésből.

2.) Kreatív Önkifejezés – Fotózás

A mai modern technika világában szinte mindenki rendelkezik okostelefonnal, melyekkel közel profi minőségű képek készíthetők. Emellett sokan nem elégednek meg a telefonos szelfikkel, fotókkal, kicsit többre vágynak, így beszereznek egy-egy komolyabb, minőségi fényképezőgépet. Ugyan laikusként azt hinnénk, ezeket a gépeket szinte bárki tudja kezelni, hiszen egy-egy gombnyomás és kész a fotó, de ez korántsem igaz.

Meglepődnénk ha tudnánk mennyi különböző beállítás létezik ezeken a gépeken, illetve mennyi mindenre oda kell figyelni ahhoz, hogy igazán különleges képeket készíthessünk. Szerencsére nem vagyunk magunkra hagyatva, hiszen léteznek különböző fotós tanfolyamok, akár online formában is, melyeken profi fotósok tanítják meg számunkra a fontos tudnivalókat, így akár teljesen kezdő szintről indulva is sok gyakorlást követően profi fotóssá válhatunk. Ez hobbinak is kiváló, de ha komolyan odatesszük magunkat, elég jó bevételforrás is lehet. Így akár két legyet üthetünk egy csapásra.

online_f.jpg

3.) Tanulj piacképes szakmát, akár otthonról!

Ha érzel magadban kellő motivációt, és szeretnél valami versenyképes szakmát elsajátítani sosem késő belevágni. Számos lehetőség létezik, legyen szó esti, felnőtt oktatásról, gyorsított jelenléti, vagy online tanfolyamokról. A kérdés csak az, hogy milyen terület az ami igazán érdekel?! Napjainkban a hölgyek körében nagyon divatosak a szépségápolással kapcsolatos tanfolyamok, például sminktetováló, szempillaépítő, vagy sminkes tanfolyam. Emellett közkedveltek a masszőr képzések, melyek egy része akár online formában is elérhető ez utóbbi nem csak hölgyek, de férfiak körében is nagy népszerűségnek örvend. Szintén felkapottak az informatikával, számítógépes rendszerekkel kapcsolatos tanfolyamok férfiak és hölgyek körében egyaránt, hiszen manapság szinte minden az elektronikus rendszerekre épül.

Ahogy a mondás tarja: „Válassz olyan szakmát, amit szeretsz, és akkor soha az életben nem kell dolgoznod.”

4.) Tanulj nyelvet!

Napjainkban szinte elengedhetetlen, hogy legalább egy élő idegen nyelvet ismerjen az ember. Természetesen minél több nyelven beszél valaki, annál nagyobb eséllyel indul az élet számos területén. Sajnos az iskolapadban nem sikerül mindenkinek maradéktalanul elsajátítani a nyelvleckéket, illetve olyanok is akadnak, akik elszántak, szorgalmasak, és szabadidejükben szívesen tanulnak meg egy-egy új nyelvet, akár csak alap szinten. Szerencsés helyzetben vagyunk bármelyik csoportba is tartozzunk, hiszen manapság számos tanfolyam áll rendelkezésünkre különböző nyelveken, s ami a legjobb, akár online formában, a saját tempónkban haladhatunk a tanulnivalóval, így munka vagy család mellett is bármikor tudunk foglalkozni vele.

online_n.jpg

5.) Szereted az adrenalint? Keress új, izgalmas hobbit!

Az adrenalin szerelmeseinek sem kell, hogy unalmasan teljenek a napok. Gondolkoztál már rajta, hogy milyen lehet lemerülni élesben búvárként? Hogy milyen lehet megtekinteni a vízi élővilágot? Lehetőséged van akár profi szinten elsajátítani a búvárkodás csínját-bínját, majd a későbbiekben az elméletben elsajátított tudnivalókat, élesben is kipróbálhatod. Természetesen, ha nem szeretnéd kihagyni párodat a buliból, és ő is hozzád hasonlóan kedveli az izgalmas élményeket, vidd magaddal, hiszen egy életre szóló élményt szerezhettek.

Hagyd magad mögött a negatív gondolatokat! Hozd ki minden helyzetből a legjobbat! Hiszen kitudja, mikor lesz újra ennyi szabadidőd?! Töltsd el hasznosan, a pihenés mellett szánj időt arra, amit igazán szeretsz, és fejleszd Önmagad! :)

Szerző: DD Réka

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2816450824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása