Mivel kösd le magad a négy fal között este 8 óra után?

nov13

Ha már unod a TV műsorokat, megnézted az összes kedvenc sorozatodat, akkor adunk 15 tippet, hogy mivel töltheted el hasznosan és kellemesen az idődet otthon!

blogfokep_38.jpg

15 ötlet, amivel lekötheted magad, anélkül, hogy kilépnél az otthonodból, akár este 8 óra után is.

1. Vissza a nagymamák tudásához 

Tanulj meg varrni, kötni vagy horgolni! Keress ehhez kapcsolódó videókat, nagyon sok oktató anyagot találsz fent az interneten, amivel remekül elindulhatsz ebben a hobbiban.

2. Olvass könyveket

Javaslom kezd a Gyűrűk Ura trilógiával, de Lev Tolsztoj: Háború és Béke műve is leköt majd a magányos estéken. Viccet félretéve, itt az idő, hogy elmélyedj a nyomtatott könyvekben, bármi is a kedvenc műfajod!01_2.jpg

3. Takarítsd ki a lakásodat

Igen-igen, a függönyöket is mosd ki és itt az ideje mindent le-és kiporolni. Ne tétlenkedj hiszen most minderre jut idő és hidd el, jobban is fogod magad érezni a négy fal között, ha az egy rendezettebb környezet!

4. Hozd rendbe a szobanövényeidet

Ha ezek mind rendben vannak, akkor ültess új növényeket, lehetőleg magból és figyeld a fejlődésüket – egy kis környezet ismeret óra. Kezd a bab csíráztatásával, hogy elsőre sikerélmény is legyen, aztán jöhet a citromfa is. Nem kell sok idő és Téged is elfog az új élet csodája!

5. Fotó rendezés

Ha már eleget szelfiztél a zárt lakásodban, akkor vedd elő a régebbi digitális fotóidat. Most van időd szétválogatni őket és fotóalbumokat csinálni, a későbbiekben hálás leszel ezért magadnak és talán még mások is!

6. Tanulj meg főzni, vagy sütni

Lehetőleg ne az esti főzőműsorokból, mert azt nem fogja megköszönni a család. De vannak nagyon jó oktató videók, amivel szuper gyorsan és szuper jó kajákat tudsz majd csinálni. Ha a főzés nem Neked való, akkor készíts sütiket a családnak, egy kis édes boldogság mindenkire ráfér!02.jpg

7. Válogasd át a szekrényeidet.

Hölgyeknek elsősorban ruhás szekrény szortírozás, ahol akár online segítségül hívhatják a barátnőiket és egy igazi ruhabemutató showt is lehet ebből varázsolni. Férfiaknak inkább a barkácsholmik és társai a cél, ilyenkor sok lomot ki tudsz szelektálni. Eldöntheted végre mi kerüljön a lomtalanításba, mi adományba és mi az, amire valóban szükséged van még.

8. Tanulj új dolgokat

Ez lehet nyelv, játszhatsz egy új hangszeren – bár ennek lehet, hogy a szomszédok nem annyira fognak örülni, vagy megtanulhatsz jógázni, énekelni. Bármi, amit már régóta szerettél volna kipróbálni, a kezdeti nehézségek után nagyon büszke leszel magadra!

9. Edz otthon

Erre letölthetsz egy applikációt, akár online is kereshetsz edzést, vagy magadtól is összeállíthatsz egy edzéstervet, a lényeg, hogy ne lustulj el és maradj formában!

10. Foglalkozz a hajaddal

Nem, nem, semmiféleképpen ne vágd otthon magadnak a hajadat! De hajat fonni, saját kontyot készíteni könnyen elszórakoztat és hasznos is lehet a jövőre nézve, továbbá keress otthoni hajpakolás recepteket, könnyen erősítheted most a hajszerkezetedet!

11. Tarts szépségnapot, vagy wellness órát.

Áztasd ki magad a fürdőben, add meg a módját is – gyújts füstölőt, illatgyertyákat, indíts el relaxációs zenét, vagy amit szeretsz. Ezután jöhet az arc- és testápolás: csinálj házi arcpakolást, vagy vehetsz készet is, majd jöhet az otthoni pedikűr és társai.

12. Csinálj időkapszulát

Itt az ideje, hogy kitaláld, hogy mit is raknál bele emlékbe és mit üzennél magadnak, vagy másoknak 10, 20 vagy akár 50 év múlva, mindenképpen izgalmas a gondolat, hogy a jövőbeni énünknek hogyan fog esni egy-egy kedves emlék és gondolat.

13. Meditálj és tegyél rendet a gondolataidban.

Miután lenyugodtál, készíts tervet, hogy mit szeretnél elérni, mik a céljaid és mit fogsz csinálni, ha végre-végre minden újra visszatér a rendes kerékvágásba. Emellett biztosan találsz olyan rövid távú célt is, amit már most megvalósíthatsz, ne késlekedj!

14. Kreatívkodj

Tanulj meg festeni, papírt fonni, origamit hajtogatni vagy csinálj zokni hóembereket. A mostani hobbitermékek közül rengeteg lehetőség rejlik, találd meg a neked valót!03.jpg

15. Vásárolj online!

Egyrészt jön a Karácsony, így fel kell készülnöd rá. Másrészt, amúgy is tervezhetsz a jövőre nézve, hogy mit szeretnél kipróbálni, vagy mi kapcsolódik a terveidhez. Úgyis szükséges lesz új frizurára, regeneráló arckezelésre vagy épp egy élményre. Most spórolhatsz is, ha kuponokat vásárolsz a DiamondDealen! Nézz körül, mert számtalan program és élménykupon vár rád. Ezen kívül biztonságosan bevásárolhatsz az egész családnak, mert nemcsak szépségcsomagot, hanem több száz termék közül is választhatsz!

Szerző: ddNatalie

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2416283484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása