Az immunrendszer természetes erősítése a négy fal között

nov25

Mivel mostanság kicsit több időt tölt mindenki otthon és a jelenlegi helyzet is aktuálissá teszi a témát, úgy döntöttünk, hogy hasznos tanácsokkal látunk el, amik segítségével erősebbé és ellenállóbbá teheted a szervezetedet a külső behatásokkal szemben!

fokep_3.jpg

Mi is az az immunrendszer?

Az egy védekező mechanizmus a szervezetünkben, amely azért felel, hogy a testünk megfelelően működjön és védelmet biztosítson a megtámadó vírusok és baktérium ellen, valamint a betegségek legyőzésében. Nos, mit lehet tenni azért, hogy természetesen erősítsük ezt? Sokan elutasítják az étrendkiegészítő vitaminok szedését és keresik, hogy helyettük mik azok a természetes módszerek, amelyek védelmet nyújthatnak a szervezetnek. Lássuk őket:

Hagyma és fokhagyma

Igen, a szaguk erős és még napokig lehet érezni, ha valaki nyersen fogyasztotta ezt a zöldséget, azonban annál egészségesebb őket fogyasztani, legalább heti rendszerességgel. Fokhagymás pirítós, vagy zsírós kenyér hagymával, mennyei és egészséges vacsora. Ezek a zöldségek fontos szerepet játszanak a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében, vértisztító hatásúak és csökkentik a koleszterinszintet is. A nagyszüleink is ezt fogyasztották télen, hiszen ez a zöldség féle egész évben elérhető volt számukra.

Gyömbér és méz

gyombermez.jpg

Egy kis reszelt gyömbér mézbe áztatva, ennek a két összetevőnek a keveréke nagyon intenzíven erősíti az immunrendszert. A gyömbér görcsoldó, köhögéscsillapító és gyulladáscsökkentő. A méz rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, emellett baktériumölő hatással is bír. Fontos tudnod azonban, hogy a mézet forró italba közvetlenül nem szabad beletenni, mert elveszti a jótékony hatásának egy részét.

Gyógynövényes teák

Gyógyteákban számtalan változatot megtalálunk. Az egyik legnépszerűbb a kamilla tea, amit kis gyerekeknek is szoktak adni. A kamilla tea gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású. De minden gyógynövénynek megvan a maga hatása a szervezetre, így mindenki megtalálhatja a számára ideális változatot.

Friss gyümölcs és zöldség a C-vitamin pótlásra

friss_gyumolcsa.jpg

Bár meglepő módon a nyers petrezselyem zöldben több C-vitamin van, mint az almában, mégsem szoktuk magában rágcsálni. Ilyen meglepő tény szintén, hogy a nyers karfiol is a citrom C-vitamin tartalmának a háromszorosát tartalmazza. Kevesen esznek nyers zöldséget, ezért a gyümölcsök közül válaszd elsősorban a citrusféléket. A citrom, mandarin, narancs és grapefruit amúgy is népszerű a téli időszakban. A citromot belekeverheted a gyömbéres-mézes keverékbe, így még finomabb és egészségesebb koktélt kapsz, de figyelj rá hogy szintén ne legyen túl forró a tea amikor beleteszed, hogy megtartsa a pozitív tulajdonságait!

D-vitamin pótlás a téli időszakban

Azt mindenki tudja, hogy a napfény D-vitamint termel a szervezetben, azonban ebben a téli időszakban kevés napsütésre számíthatunk, ezért ezt az ételfogyasztással tudjuk most pótolni. Együnk gombát, tengeri halakat, tojást és májat. Ezek gazdagon tartalmazzák a D-vitamint.

Eukaliptusz illóolaj

Párologtass a lakásban. A kicsi mécses párologtatótól, egészen a nagy gépi változatig ma már mindenki megtalálhatja a neki valót. Tegyél a párologtató vizébe néhány csepp eukaliptusz illóolajat. Az eukaliptusz illóolaj tisztítja a légutakat, így az asztmásoknak, vagy légzőszervi betegségben küzdőknek óriási segítség lehet. Emellett fertőtlenítő hatású is és nagy szerepet játszik a fekélyes, sebek gyógyításában is. Egy kád fürdővízbe is csepegtethetsz belőle, így még nagyobb hatást érhetsz el vele, hiszen a meleg fürdő hatására az erek kitágulnak és még jobban érvényesül a gyógynövény ereje.

Friss levegő

Sajnos a téli időszakban nem szívesen mozdulunk ki a rossz idő és a hideg miatt. Ezért ha a napi 15-30 perces sétát nem tudod bevállalni, akkor szellőztess reggel és este a lakásban.

Pihenés, meditáció és egyéb relaxáció

meditacio.jpg

Egy stresszes szervezet sokkal fogékonyabb a betegségekre. Ez egy nagyon nehéz időszak mindenki számára. Mindenki feszült, tele van félelemmel és kétségekkel. Tanuljunk meg megfelelően relaxálni, ez főleg az esti lefekvés előtt nagyon fontos. Valakit egy jó forró, aromaterápiás, habos fürdő lazít el, valaki pedig megtanul meditálni. A lényeg, hogy találd meg azt a módszert, amivel leadod a stresszt és este ellazultan zárd a napot, hogy a pihenésed is tökéletes legyen.

Szerző: ddNatalie

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5216297612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása