Hogyan éld túl boldogan a Karácsonyi készülődést?

nov03

A töltött káposzta odaégett, a bejgli szétesett, a fenyőfáról hullanak a tűlevelek, az egyik égősor kiégett, nem találtad el az ajándékokat sem és váratlanul még egy plusz vendég is jött?! Te pedig éppen azt sem tudod, hogy a konyhában legyél, vagy kínálgassad a vendégeket. Sokan stresszforrásként élik meg a Karácsonyi készülődést, ezért most adunk neked néhány tuti tippet, amitől garantáltan könnyebb és öröm lesz az ünnep!.
karacsonyi_orulet.jpg

Készíts teendő listát

Még mielőbb bármibe is belevágnál, készíts tervet és teendő listát, határidőkkel. Így garantáltan végig tudsz menni a pontokon, hogy ne felejts el semmit és biztosan elvégezd a feladatokat még a Karácsony előtt.

Kinek és mit vegyél 

Ahogy közeledik a Karácsony, úgy mindenki egyre jobban stresszel, hogy kinek és mit vegyen. Ha leleményes vagy és év közben figyelsz, akkor mindenkinél meglátod vagy meghallod azt dolgot, amire tényleg szüksége van. Ezeket érdemes felírni, akár az okostelefonodba is emlékeztetőnek, vagy a noteszodba és máris lesz egy listád, hogy kit mivel lephetnél meg!

karacsonyi02.jpg

Vásárolj online ajándékokat

Ma már egy helyen beszerezhetjük az egész családnak az ajándékokat, ilyen a DiamondDeal, a megbízható kuponoldal. Évek óta széles választékkal segít vásárlóinak, hogy mindenki rátaláljon a tökéletes ajándékra. Pár kattintás és már meg is vetted a lányodnak a kozmetikai ajánlatot, anyukádnak a fiatalító kezelést, férjednek az élményvezetést, gyerekeknek a játékokat, mindezt egy helyen. Akár egy óra alatt, néhány kattintásból bevásárolhatsz mindenkinek, ráadásul az otthoni kényelmes fotelből is. Bankkártyával kifizetheted és még rengeteget spórolhatsz is: időt, pénzt és energiát!

Ha kifogytál az ötletekből

Egy ajándékutalvány mindig univerzális megoldás, hiszen szeretted arra válthatja be, amire igazán szüksége van. Ki ne örülne például egy masszázs ajándékkártyának esetleg a kozmetikai ajándékutalvány is lehet hölgy ismerősöd kedvenc meglepetése! Egy biztos: a fix összegű utalvány mindig jolly joker ilyen esetben!

Tervezd meg a menüt

Sokan a bevált, hagyományos menüt készítik el Karácsonyra. Valaki azonban szereti az újdonságokat és inkább előrukkol egy specialitással.  Jó tanács: ha új ételt akarsz kipróbálni, ne Karácsony napján készítsd először a narancsos kacsa sültet, vagy gesztenyével töltött pulykát, hanem legalább néhány héttel előtte, vagy még korábban próbáld ki. Így nem érhet kellemetlen meglepetés, ha mégsem olyan lesz, amit vártál.
Szóval menü tervezés, aztán bevásárló lista készítés, itt vedd figyelembe a vendégek számát is. A tartós élelmiszereket, már hónapokkal előtte beszerezheted, így nem kell majd utolsó pillanatban aggódnod, ha a bolti polcokról megveszik előtted az összes diót és mákot. A lényeg, hogy tételesen írd fel, hogy milyen élelmiszerre és milyen mennyiségre lesz szükséged, így ebben is elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket!

Szerezz be egy jó minőségű műfenyőt

Imádom a fákat és a környezetet, de őszintén szólva sajnálom, hogy Karácsonykor ennyi fenyőfát kivágnak. Tudom, tudom… direkt erre növesztik, hosszú évekig, hogy utána kivágják szegényt. Én inkább jobban szeretem az erdőben látni a szép fenyőket és nem az árusoknál! Egy minőségi műfenyő akár több évtizedig is használható, nem kell belefaragni a talpba és nem hullatja a leveleit. A fenyő illatot pedig egy illóolajjal biztosíthatjuk a lakásban. Szerezz be egyet a stresszmentesebb Karácsonyért!

Egyeztesd le a találkozások időpontját

Ha nem akarod, hogy egyszerre több váratlan vendég jelenjen meg az ajtódban, akkor egyeztesd le mindenkivel, hogy ki, mikor jön, és kihez mentek vendégségbe! Ez a vidéki rokonoknál pláne fontos, hiszen, akár több száz kilométert is kell utaznia valakinek emiatt. Így, ha valaki bejelentkezik utolsó pillanatban, nyugodt szívvel mondhatod, hogy már más programotok van, ezért nem szeretnéd felborítani a menetrendet.

Nézd át a dekorációt és az égősort

Amikor már a nyolcadik veszekedésen túl vagy a családban, végre megvolt a karácsonyfa állítás, akkor jöhet a díszítés. Ekkor derül ki általában, hogy az égősorban rossz egy égő, ezért az egész nem működik. Emellett még kiderül, hogy néhány karácsonyi gömb sem élte túl a költözést és csak a szilánkokat látjátok a dobozban. Ismerős?
Ilyen mindenkinél előfordul, de, hogy ezt is megelőzd, hetekkel a díszítés előtt érdemes átnézni a dekorációkat, az égősort. Ha a házat is csinosítgatod, akkor amúgy is jóval korábban érdemes már elővenni ezeket, így bőven lesz időd ezeket javítani vagy pótolni.

Ha valami feladat nagyon nem neked való, találj rá más megoldást

Ha utálsz főzni, akkor rendelj előre menüt, ha nem fér bele a takarítás, hívj egy takarítót, ha utálsz vásárolni, intézz mindent online! Szerencsére a mai világban már mindenre van megoldás! Ha valamelyik feladat nagyon nem neked való, vagy nagyon nincs időd megcsinálni, akkor keress rá más megoldást, hogy a lehető legjobbat hozd ki belőle. Viszont erre is időben készülj fel, ne december 23-án keress takarítónőt, hogy aznap jöjjön a lakásodba, mert úgy nem jársz majd sok sikerrel! Legalább karácsony előtt 1 hónappal foglalj le ilyen szolgáltatásokat, különben mégis magad maradsz a teendőkkel!

Légy kedves és türelmes

Igen, most ebben a legstresszesebb időszakban, Karácsony előtt. Mindenki feszült, azonban mindenkinek jól esne egy kedves szó, egy kis odafigyelés. Beszélj és kérj kedvesen, így ha próbálsz elintézni valamit, sokkal biztosabb, hogy találnak megoldást a problémádra, mint ha elkezdesz egyből reklamálni, hiszen ha elfogy egy termék, vagy elkeverték a rendelésedet és kiabálsz a recepcióssal, az nem segít és nem oldja meg a problémádat! Gondolj bele: legtöbbször nem is az a hibás, aki előtted van! Ilyenkor mindig vegyél egy nagy levegőt és kedvesen próbáld meg elintézni azt, amire szükséged van, hidd el, így sokkal segítőkészebb lesz mindenki, mintha egyből kéred a panaszkönyvet!

Végül, de nem utolsó sorban, ne feledd ez a szeretet ünnepe

Akármi is történik majd a Karácsony alatt, ne feledd, hogy ez elsősorban a szeretet ünnepe! Nem baj, ha nem sikerül tökéletesre a kacsa sülted, ha nem tudtál mindenkinek megfelelő ajándékot adni, vagy a macskád eltört néhány karácsonyi díszt. Ez a szeretet ünnepe, ezért próbálj minél több, kellemes percet eltölteni a szeretteiddel: nézegessetek fotóalbumokat, kérdezd meg a nagyit, hogy ők hogy ünnepelték anno, légy kreatív, társasozzatok! A lényeg, hogy bármi legyen is, érezzétek jól magatokat!

Szerző: ddNatalie

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4216269904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása