Mitől fogod jobban érezni magad?

okt20

7 tipp, amitől garantáltan boldogabb leszel

Stressz a munkahelyen, anyaság, családi problémák és még sorolhatnánk. Egyszerűen van úgy, hogy elkap az élet gépszíja és egy idő után azt érezzük, hogy céltalanok vagyunk, akármit is csinálunk, nincs jó kedvünk, fáradtak vagyunk és egyszerűen a végtelen kimerültség ural minket.

Nehéz ebből a körből kikerülni, pláne, ha a külső tényezők változatlanok, nincs kitől segítséget kérnünk és úgy érezzük, hogy egyedül vagyunk. Mindenkinek megvannak a nehézségei, ahogyan a stresszokozói, úgy a családi problémák egyaránt. Hidd el, nem vagy egyedül vele. De mégis, ha jól érzed magad a bőrödben, akkor az akadályokat is jobban és könnyebben veszed. Ne feledd, egyszer minden véget ér, még a rossz is, így addig is, dolgozz azon, hogy minél jobbá tedd a hétköznapjaidat és az életedet.

erezd_jol_magad.jpg

Napi 1 óra aktív kikapcsolódás

Ez lehet egy óra sport, vagy séta a friss levegőn, vagy kreatív hobbi tevékenység, vagy masszázs, vagy kozmetikai szépítő kezelés. Igazából az a lényeg, hogy ez az 1 óra egy aktív kikapcsolódás legyen, ami csak rólad szól és örömöt okoz Neked. Tudom, nehéz beiktatni az életedben, amikor ott a munka, a család, a háztartás. De amint ezt megvalósítod, fel fogsz töltődni és újra lesz mindenre energiád. 

Mosolyogj minél többet

A mosoly varázserővel bír! Még ha rosszkedvűen is ébredtél, még akkor is, ha legszívesebben ki sem kelnél az ágyból, a mosoly pozitív energiát sugároz. Aki lát téged mosolyogni, meg fog csodálni, hogy te milyen jókedvű és kedves vagy.  A kedvességgel és a mosollyal sokkal több mindent el lehet érni, mint az undok, örökké elégedetlen viselkedéssel.

Légy kedves és tegyél jót

Engedj be a telített sávodba egy autóst, dicsérj meg egy óvó nénit a munkájáért, vagy a szomszédodat a szép kertje miatt. Ezzel olyan váratlan örömöt fogsz ébreszteni az emberekben és egyben magadban is, hogy az egész napodat feldobja, nem beszélve arról, akit megdicsértél, vagy akinek segítettél! Hidd el, a jó cselekedet vissza fogod kapni te is valamilyen formában, csak épp, lehet, hogy mástól, egy váratlan pillanatban!

hirlevel_banner43.jpg

Pozitív hozzáállás

Van úgy, hogy lerobban az autód, az esőben kifordul az esernyőd, beázik a legdrágább cipőd és még sorolhatnám. Bizony, ez ilyen mindenkivel történik! Viszont ha megtanulsz ezen nevetni, akkor neked is könnyebb lesz. Lehet, hogy ha most nem robban le az autód, akkor a következő úton borzasztó baleseted lenne, így meg csak megúsztad egy kellemetlen műszaki problémával. Ha eláztál az esőben, de a sminked megmaradt, akkor legalább tudod, hogy szuper a vízálló sminked, vagy „milyen jól nézel ki vizes hajjal is”. Elázott a legdrágább cipőd? Hát akkor ideje beszerezni egy vicces gumicsizmát ilyen esős időre. A pozitív hozzáállás nagyon sokat segít egy-egy nehéz pillanatban. Ráadásul ha pedig még nevetni is tudsz a történteken, akkor máris könnyebben átvészeled a kellemetlen időszakokat.

Alvás

Nagyon fontos, hogy legalább heti 1 alkalommal kialudhasd magad. Van az a fizikai fáradtság, amit már semmilyen kávé, vagy csodaszer nem fog feljavítani. A minőségi alvás igenis kell a szervezetnek. Van úgy, hogy egy kisgyerek, vagy a munkabeosztás miatt egyszerűen nem lehet a megfelelő alvást elérni, ezért heti egyszer teremtsünk magunknak olyan feltételeket, amitől kipihenhetjük magunkat. 

Egészségesebb táplálkozás

Nem arra kérlek, hogy legyél vegetáriánus, de ha odafigyelsz, hogy rendszeresen és egészségesebben egyél, akkor a szervezeted is meghálálja. Kezd a napodat egy reggelivel még a kávé előtt, aztán kb. 3 óránként iktass be kisebb mennyiségű étkezést. Legalább napi 1x egyél főtt ételt. Ne nassolj az étkezések között, inkább jelölj ki magadnak egy időpontot, amikor megeszed a napi édességedet. Tarts mértéket: azért, mert az étteremben korlátlan evés van fix összegért, Neked még nem kell tele enned magad, inkább egyél fél adagot és meglátod, a „kajakóma” nem fog megtámadni ebéd után!

Végül, de nem utolsó sorban ölelő perc, avagy a szeretet perce

Van egy rajzfilm, amiben tartanak óránként ölelő percet. A kislányom, amikor ölelésre vágyik, akkor felkiáltja, hogy „ölelő perc”. Természetesen ettől függetlenül igyekszem a gyerekeimet megölelni, megpuszilgatni, szeretgetni, ahogy csak tőlem telik és amikor csak tehetem. Tarts te is ilyen ölelő percet minden nap és minél többször, a gyerekeiddel, a pároddal, vagy a barátaiddal, vagy akár a kutyáddal is! Meglátod, mennyivel jobban fogod érezni magad és a megölelt személy is!

Szerző: ddNatalie

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1116247138
süti beállítások módosítása