10+1 hasznos szépségápolási trükk

okt09

Biztosan te is szeretnéd, ha fiatalságod és szépséged még sokáig kísérne az utadon! Ahhoz, hogy javítsuk a megjelenésünket és fenntartsuk az egészségünket szükséges odafigyelnünk rá, így összeszedtünk Nektek pár hasznos és egyszerű tanácsot, ami segíthet a hétköznapokban is!


blog_1_1.jpg

1. Zöld tea a szépségedért!

Azon felül, hogy a zöld tea rendkívül jó a szervezet méregtelenítésére, ezen felül a bőrápolásra is kiváló! Megszünteti a pirosságot és a duzzadást, emellett a fekete karikákat is elhalványítja.

2. Mandula olaj

A mandula olaj szuper megoldás a pattanások eltávolítására, de még hatékonyan távolítja el a rúzst és az egyéb kozmetikai termékeket az arcbőrről - kíméletesen. Egy pár csepp egy darab vattára elég ahhoz, hogy leszedje a sminket, nem mellesleg pénztárca kímélő megoldást is jelent a drága sminklemosókkal szemben.

3. Kókuszolaj

Minden nő számára koronaként szolgál a haj, viszont a gyakori festés, göndörítés, vasalás és egyéb igénybevétel durván károsíthatja. Érdemes hajmosás előtt kókuszolajjal vagy kókuszzsírral bedörzsölni alaposan a fejbőrt, hagyni hatni körül-belül 3 percig, majd utána nekilátni a hajmosásnak. A tápanyagok felszívódnak és így a haj fényes és életerőssé válik.

blog_2_1.jpg

4. Hideg víz

A tökéletesen szép bőrért a hidratáció elengedhetetlen. Bőrgyógyászok által is javasolt, hogy hetente legalább 2 alkalommal hideg vízzel mosd meg az arcod, mivel a meleg víz hatására kitágulnak a pórusok, és így könnyebben megtelnek szennyeződésekkel.

5. Hintőpor és szempillaspirál

Te is biztos láttál már olyan reklámot, amiben azt ígérik, hogy azzal a szempillaspirállal hosszú és dús, ellenállhatatlan pilláid lesznek, viszont gyakran az a helyzet, hogy ezt a való életben nem látjuk ilyen fantasztikusan drasztikusnak. A trükk a hintőporban rejlik! Vigyél fel egy réteg szempillaspirált, majd egy kis vattára tett hintőporral óvatosan porozd be a pilláidat, és spirálozz újra: a hatás magárt beszél!

6. Hullámos loknik

Szereted hullámosan hordani a hajad, de sokszor nincs időd, hogy vasalóval, vagy göndörítővel megalkosd a tökéletes frizurát? Egyszerűen csak fond be a hajad, majd használd rajta a hajvasalódat és voilá: máris elkészültek a lágy hullámok!

blog_3_1.jpg

7. Ha nincs körömlakklemosónk

A legtöbbünkkel előfordult már, hogy amikor igazán kellett volna, nem volt otthon, vagy kéznél körömlakklemosónk. Mit csinálunk ilyenkor? Lekapargathatjuk, lerághatjuk, vagy csinálhatunk otthon: keverj össze ecetet és citromlevet és máris lekapja a huncut körömlakkot.

8. Szem környéki karikák

Napjainkban nem nehéz elérni, hogy megjelenjenek azok a bizonyos táskák a szemed alatt, viszont ha nem akarod, hogy ezekből bevásárlószatyrok legyenek, akkor érdemes tenned ellene valamit. Mi sem egyszerűbb, mint hogy tegyél két kanalat a fagyasztóba 5 percre, majd helyezd ezeket egy-egy szemedre pár perc erejéig. A hideg hatására fokozódik a vérkeringés az adott területen és frissebbé válik a bőröd.

hirlevel_banner_2.png

9. Hámló ajkak

Legyen szó a változékony időjárásról, a szárasságról, kevés folyadékbevitelről, vagy egyszerűen csak genetikai sajátosságról, a cserepes ajkak szinte mindenkit érintenek. Kutyulj össze Te magad otthon egy természetes radírt az ajkaidnak kristálycukorral, citromlével és kókuszolajjal! Finom és hatékony megoldás!

blog_4.jpg

10. Hagyd a bőröd lélegezni

Persze, mind tudjuk, hogy fontos jól kinézni, de hidd el a valódi természetesség sem árt néha! Hetente legalább egyszer 24 órára felejts el minden sminket és hasonló kozmetikumot, ami elfojthatja a bőröd természetes lélegzését. Hidd el, meghálálja!

+1. Dupla arctisztítás

Arcunk napközben nagyon sok szennyeződéssel találkozik, ezért a legtöbb ember esténként beiktat egy alapos arctisztítást, viszont tévhit azt gondolni, hogy az éjszaka folyamán a bőrünk nem találkozik szennyeződéssel. Reggel is szükséges egy alapos arctisztítással kezdeni a napot és javasoljuk, hogy körkörös masszírozó mozdulatokkal csináld, hiszen ez fokozza az arcban is a vérkeringést, így üdébbek és frissebbek is leszünk - valamint azok a kis ráncok is később jelennek csak meg!

Szerző: DD Réka

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9916230956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása