A kellemes illatú akácvirág szörp finom, ráadásul kiváló hűsítő a meleg napokon. Tégy egy sétát a közeli akácosban, szedj egészséges virágokat, azután pedig neki is foghatsz a szörpkészítéshez. Fontos, hogy poros, forgalmas utaktól távol gyűjtsd a kinyílt akácot!
Akácvirágszörp
Hozzávalók 8 személyre:
- 30 akácvirágfürt
- 4 kg cukor
- 4 l víz
- 4 citrom
- 8 dkg citromsav
Elkészítés ideje:
Elkészítése: 40 perc, pihentetés: 4 nap
Elkészítés:
A virágokat alaposan mosd meg, majd szedd le a száráról. A citromot vágd fel szeletekre és egy nagy edényben tedd fel forrni a vizet. Ha már meleg, rakd bele a cukrot. Időnként megkevergetve várd meg, amíg felforr, és kicsit besűrűsödik. Hűtsd le és már mehet hozzá az akácvirág, a citromsav és a citrom is.
Lefedve tedd viszonylag hűvös helyre, és négy napig érleld. Közben többször kevergesd meg. Utána műanyag szűrőn vagy gézen szűrd le, jól nyomkodd ki a szirmokat. Merőkanállal mérd alaposan kimosott üvegekbe, és jó szorosan zárd le mindegyik tetejét. Vízzel hígítva fogyaszd. Ha télre akarod eltenni, egy kevés tartósítószert is tegyél hozzá.
Ha tetszett a cikk, a Facebookon is követhetsz minket, ahol rengeteg érdekességet találsz! LÁJK! :)