Így készíts akácvirág szörpöt otthon!

máj11

Az akác kellemes illatú, bódító, légiesen könnyed és ha megkóstoljuk finom is. Készíthetünk belőle ínyencségeket, de számos jótékony hatása van egészségünkre is. 
akac1.jpg
Ehetjük nyersen, akácmézként, készíthetünk belőle teát, de használhatjuk süteményekhez, salátákhoz is, egyszóval mindenbe felhasználhatjuk gyógyító hatása miatt is. Most azonban egy olyan klassz receptet hoztunk Nektek, ami kiváló frissítő lesz a forró, nyári napokra! 
A receptért olvass tovább!

A kellemes illatú akácvirág szörp finom, ráadásul kiváló hűsítő a meleg napokon. Tégy egy sétát a közeli akácosban, szedj egészséges virágokat, azután pedig neki is foghatsz a szörpkészítéshez. Fontos, hogy poros, forgalmas utaktól távol gyűjtsd a kinyílt akácot! 

Akácvirágszörp

Hozzávalók 8 személyre:

  • 30 akácvirágfürt
  • 4 kg cukor
  • 4 l víz
  • 4 citrom
  • 8 dkg citromsav

Elkészítés ideje:

Elkészítése: 40 perc, pihentetés: 4 nap

Elkészítés:

A virágokat alaposan mosd meg, majd szedd le a száráról. A citromot vágd fel szeletekre és egy nagy edényben tedd fel forrni a vizet. Ha már meleg, rakd bele a cukrot. Időnként megkevergetve várd meg, amíg felforr, és kicsit besűrűsödik. Hűtsd le és már mehet hozzá az akácvirág, a citromsav és a citrom is.

d0008146_1562611.jpg

Lefedve tedd viszonylag hűvös helyre, és négy napig érleld. Közben többször kevergesd meg. Utána műanyag szűrőn vagy gézen szűrd le, jól nyomkodd ki a szirmokat. Merőkanállal mérd alaposan kimosott üvegekbe, és jó szorosan zárd le mindegyik tetejét. Vízzel hígítva fogyaszd. Ha télre akarod eltenni, egy kevés tartósítószert is tegyél hozzá.

Ha tetszett a cikk, a Facebookon is követhetsz minket, ahol rengeteg érdekességet találsz! LÁJK! :) 

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr788704336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása