Erre is jó a sárgarépa!

feb25

A sárgarépa  fontos zöldségnövény, jelentős vitaminforrás, régóta ismerjük és termesztjük. De azt tudtad, hogy nemcsak a szemeinkre van jótékony hatással? 

carrots-juice-health-benefits-carrots-juice-therapy-carrots-juice-cure-raw-carrots-juice-uses-carrots-juice-remedies-carrots-fruit-juice-benefits.jpg

Ha kíváncsi vagy, olvass tovább! 

Egy tanulmány kimutatta, hogy azon, még fejlődésben lévő - kamasz, fiatal felnőtt - nők körében, akik rendszeresen fogyasztanak sárgarépát, 60%-al kevesebb a rákos megbetegedés. A tanulmány pontosan a mellrák bizonyos fajtáira utal.

A sárgarépa mellett még számos zöldségben és gyümölcsben is megtalálható a béta-karotin, - úgy, mint a spenótban, a piros paprikában és a mangóban -, ami egy természetben is előforduló vegyület és ez adja nagyon sok növény színét és

A tudósok évekig támogatták a sárgarépa fogyasztását az egészséges diéta részeként, annak érdekében, hogy megakadályozzák a szívinfarktus és a rák kialakulásának lehetőségét. A legutolsó tanulmány szerint, amely az  American Journal of Clinical Nutrition című tudományos lapban jelent meg, a sárgarépa jótékony hatásai figyelhetőek meg azoknál a nőknél is, akiknél már kialakult a mellrák. 

A tudósok Európában is végeztek kutatásokat a betegséggel kapcsolatosan: 1.500 egészséges és szintén 1.500 betegséggel diagnosztizált nőt kérdeztek meg az egészségi, diétás-és étkezési szokásaikról. Arra jutottak, hogy azok a nők, akik olyan ételeket fogyasztottak, amelyekben megtalálható a béta-karotin, 40 - 60%-kal kevesebb volt a rákos sejtek kialakulásának esélye. 

 

vegetables-1067269_1280.jpg

Elkészítési módok


Nyersen fogyasztva főként gyerekeknek értékes és tápláló kiegészítő étel. Használhatjuk levesek, saláták, főzelékek, hidegkonyhai készítmények, bébiételek készítésére, és nagyon sok ételkülönlegesség ízesítője vagy díszítője is lehet. A sárgarépa édes íze lehetővé teszi, hogy édességek is készüljenek belőle, mint sütemény, puding, gyümölcslekvár része. A sárgarépalé széles körben forgalmazott egészségvédő italként önmagában vagy mással keverve egyaránt. 

Érdemes tehát akár minden nap elrágcsálni egy szárat, de finom sárgarépa-levet is készíthetsz belőle, amit bármilyen zöldséggel, vagy gyümölccsel keverve édes és egészséges frissítőt kapsz! :) 

Lájkolj minket a Facebookon is!

 

 

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr498418880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása