No para Ara II. rész

feb02

Készülődés a Nagy Napra, avagy megmutatjuk neked, hogy ne kapjál sokkot a következő időszakban, amíg az esküvődre készülsz.

natalie-sanya_0059.jpg

Ha olvastad az első részt, akkor már biztosan túl vagytok azon, hogy meghatároztátok a létszámot, a helyszínt és az időpontot is. Ha szerencsétek van, akkor csak 3-4 veszekedés volt eddig. Ha a képbe bezavar egy okoskodó anyóspajtás és társai, akkor viszont jóval több stresszre számíthattok.

Mit tegyünk a rokoni és baráti nem kellő tanácsok és okoskodások ellen?

Tegyük fel, hogy olyan szerencsés pár vagytok, hogy határozott elképzelésetek van a tökéletes Nagy Napról, lila virágokkal, 80 fős létszámmal és egy igazi magyaros menüsorral. Erre jön a kedves anyóspajtás és egy perc alatt lehurrogja a liládat, hiszen az öreges, felháborodik a létszámon, mert a Kakucsi nagynéni 10 fős családját nem hívjátok el és egyből lebeszél a magyaros menüsorról, mert azt mindenki unni fogja…. Ismerős? Mit tehetünk ez ellen? Igazából itt két variáció létezik – vagy lenyeled a békát és végig hallgatod az összes kellő és nem kellő tanácsot, vagy az elején tisztázod mindenkivel, hogy ez a TI napotok és nem szeretnéd, hogy másképpen legyen, csakis, ahogy nektek jó. Nyilván itt sokban befolyásolja, hogy a szüleitek fizetik-e az esküvőt, vagy csak ti álltok mindent. A kapcsolat milyensége is, hogy mennyire adsz a másik szavára, tanácsára. Ezért mindenképpen mérlegeld, hogy mi a határ nálad és meddig engeded másoknak a beleszólást. De, ha úgy érzed megbántottad anyukádat, anyósódat vagy barátnődet emiatt és ki akarod engesztelni, akkor egy kényeztető arckezelésnek mindenki örülni fog. Utána garantáltan oldódni fognak a feszültségek.

Ahogy lefoglaljátok a helyszínt, automatikusan le tudjátok egyeztetni a menüsort, általában a dekorációt és a szálláslehetőséget is. Továbbá, ha leleményes és segítőkész a fogadó házigazda, vagy a hely tulajdonosa, akkor fotósra, videósra és a vőfélyre is kaptok majd tökéletes tippeket, így a készülődés nagyobb részével meg is vagytok. Ha nem kaptok jó tippeket a vőfélyre, fotósra, videósra, akkor érdemes végig gondolni az eddigi esküvőket, hogy esetleg ott voltak-e jó szakemberek ilyen téren. Ha ez tárgytalan, mert senki sem házasodott körülöttetek vagy nem emlékeztek erre, a jó házi pálinka hatása miatt, akkor érdemes körbe kérdezni, esetleg elmenni egy szakkiállításra, vagy végső esetben marad a netes keresés. Azonban, első körben javasoljuk, hogy a helyszínen kérdezzetek rá, vagy az ismerősök körében. Hiszen, minél több ajánlatot, szakembert kerestek fel, annál nehezebb lesz a döntés. Amikor egyeztettek a fotóssal, vőféllyel, videóssal, mindenképpen kérdezzetek rá, hogy mi tartozik bele az árba, meddig vállalja a munkát, stb. Jobb az elején tisztázni a részlet kérdéseket. Nincs annál kellemetlenebb, amikor éjfélkor a fotós váratlanul hazamegy, pedig ti úgy gondoltátok, hogy a buli és az emlékezetes pillanatok, még csak most kezdődnek. 

natalie-sanya_0095.jpg

Milyen legyen a menü és a torta? Őszintén szólva, hiszed vagy nem, de ahogy telik az idő, az ételre és a tortára fognak a legkevésbé emlékezni az emberek, így mondhatom, hogy nem érdemes túltervezni a dolgot. Érdemes eldöntenetek, hogy magyaros, mediterrán, vagy más jellegű menüt terveztek. A torta is legyen egyszerű és nagyszerű, mert a fényképen kívül senki sem fogja megemlíteni a tortát. Mindeképpen legyenek aprósütemények is, de nem érdemes túlzásba vinni azt sem, hiszen lesz 2-3 főétkezés, így bőven jól lakik mindenki. Addig is, amíg ezen gondolkodtok, menjetek el kettesben, vagy barátokkal négyesben vacsorázni egy klassz helyre és lazítsatok egy jót!

Ha kiválasztottátok a menüsort, vőfélyt és egyéb szakembereket, itt következik az, hogy már csak magadra koncentrálhatsz teljes mértékben és így te leszel a tökéletes menyasszony. Ahhoz, hogy valóban így legyen egy készülődési menetrendet olvashatsz a következő részben. A további részletekért várd a No Para Ara III. Részt :).

Ha pedig lemaradtál az első részről, csak katt ide és olvasd el az előzményt - No para Ara I. rész.

Szerző: ddNatalie

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr78344808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása