A koránkelés egyébként sem megy könnyedén, tele hassal viszont még rosszabb. Finom, kiadós reggeli után sokkal jobb hangulatban telhetnek el a délelőtti órák! Olyan recepteket hoztunk el Nektek, amik pikk-pakk megvannak!
A receptekért kattints!
A receptek alapja a pirítós kenyér lesz! Akár édesszájú vagy, akár húsimádó vagy zöldségmániás, mindenképp megtalálod az új kedvenc reggelidet! Vidd be a munkahelyedre a szendvicsek egyikét és tuti féltékenyek lesznek rád a szikkadt párizsis zsemléjüket majszolgatva!
1.) Mogyoróvajas banános szendvics
A pirítóst kend meg jó vastagon mogyoróvajjal (nem mogyorókrémmel!) és vastagra szeletelt banánkarikákkal. A végén hintsd meg egy csipet fahéjjal.
2.) Sonkás-tojásos
A pirítósodra tegyél egy kis sonkát. Ízlés szerint le is piríthatod egy kicsit. Erre tegyél rá rántottát, majd sajtot.
3.) Lazacos
A pirítóst kend meg krémsajttal, majd következhet a füstölt lazac. Koronázd meg vastagra vágott lila hagyma karikákkal! Ízlés szerint ízesítheted sóval és borssal.
4.) Guacamolés
Már szinte minden szupermarketben kapni avokádót, nem is horribilis áron. Érdemes többféleképpen felhasználni, például guacamole-nak. Aki nem ismerné, annak itt egy recept:
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 2 db avokádó (érett)
- 1 kis db lila hagyma (apróra vágva)
- 1 db paradicsom (apróra vágva, kimagozva)
- 1 db chili (kimagozva, helyettesíthető tabascoval)
- 2 ek citromlé (vagy friss lime)
- 2 ek koriander (frissen apróra vágva, helyettesíthető 1 ek szárított korianderrel)
- 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 0.5 teáskanál só
- 0.25 teáskanál oregánó
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Elkészítés:
- Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével pürésítsük.
- Adjuk hozzá a hagymát, koriandert, lime-ot, sót, borsot és jól keverjük össze.
- A chilit vagy Tabascot csak fokozatosan, kóstolgatással adagoljuk.
- A paradicsomot a végén adjuk hozzá. (én nem magozatm ki a paradicsomot, így hígabb állagot kaptam, ezért tettem bele még 1 ek sűrített paradicsomot is a végén)
- Tegyük hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.(Tipp: Hogy kevésbé barnuljon meg (ez az avokádó tulajdonsága miután felvágjuk és a felülete érintkezik a levegő oxigénjével), tegyünk folpackot közvetlenül a szósz tetejére, így lassíthatjuk a folyamatot.)
A guacamole recept forrása: (forrás)
Visszatérve a reggeli receptünkhöz: A guacamolét kend rá vastagon a pirítósra, tegyél rá aszalt paradicsomot és egy kis feta sajtot.
5.) Dinnyés-sonkás
Sárgadinnyét vágj fel vékonyra és helyezd a pirítósra. Erre jöhet a prosciutto sonka és egy kis feta sajt.
6.) Csokis-málnás
A pirítóst vastagon kend meg mogyorókrémmel, erre pedig tegyél jó sok málnát. A végén szórj rá egy kis kókuszpelyhet (vagy kókuszchipset).
7.) Almás-sajtos
Jól kend be ricottával a pirítóst, erre mehetek vékony almaszeletek majd egy kis méz.
Neked melyik ízlett a legjobban? :)