Mennyei szendvics receptek, ha a szalámis verziót már unod!

feb03

Nem tudod mi legyen a vacsi egy hosszú, fárasztó nap végén, amikor már elfogyott a hétvégi maradék és nincs kedved nekiállni főzni? Na igen, a szendvics mindig jó ötlet ilyenkor, ugye? 

blogfokep_18.jpg

Hoztunk egy pár isteni szendvics-receptet, amivel tutira feldobhatod az esti vacsora választékot!

1. BLT – (bacon, lettuce, tomato, vagyis szalonna, saláta, paradicsom)

szendvics_1.jpg

Hozzávalók:

  • kenyér
  • vaj és/vagy majonéz
  • szalonna
  • paradicsom
  • salátalevelek

A szalonnaszeleteket egy serpenyőben közepesnél kisebb lángon ropogósra sütjük. A kenyeret megpirítjuk és megkenjük vajjal, majonézzel, majd ráhalmozunk egy adag salátát, paradicsomszeleteket fektetünk rá, majd egy nagy adag bacon következik, és egy másik megpirított kenyérszelettel zárjuk a sort. 

2. Pitaszendvics

szendvics2.jpg

Hozzávalók 2 db-hoz:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olívaolaj
  • 6-8 koktélparadicsom vagy 2 paradicsom
  • 1/4 (kígyó) uborka
  • 4-6 szelet sonka
  • 4 szelet (gouda, cheddar stb.) sajt
  • 2 maroknyi (rukkola, lollo rosso stb.) saláta
  • 2 pita

A fokhagymagerezdeket felaprítjuk, és kevés olívaolajon pár perc alatt illatosra pirítjuk. A fokhagymát kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a piták mindkét oldalát. 

A megpirult pitákat félbehajtjuk, és sonkával, baconnel, salátával, paradicsommal és uborkával töltjük meg. 

3. Gombás-sajtos szendvics

1_1_3.jpg

Hozzávalók 4 szendvicshez:

  • 10 dkg (reszelt) cheddar sajt
  • 4 db (magvas tetejű) zsemle
  • 25-30 dkg csiperkegomba
  • 2 teáskanál parmezán
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • ízlés szerint bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg (reszelt) Gruyère sajt
Egy evőkanál vajon megpirítjuk a felszeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a darabolt gombát. Sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt puhára pároljuk, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel, a kakukkfűvel és a parmezán sajttal. A zsemlét vagy kenyeret megvajazzuk, ráhalmozzuk a gombát, a cheddart és a Gruyère-t, majd forró kontakt grillsütőben 5 perc alatt készre sütjük.

 

4. Vega melegszendvics

4_12.jpg

Hozzávalók:

  • kenéshez vaj
  • kisebb marok bébispenót
  • 1 evőkanál napraforgómag
  • pár szelet barna kenyér
  • pár szelet camembert

A magvas kiflit kettévágjuk, a spenótleveleket megmossuk, lecsepegtetjük. A kifliszeleteket megkenjük vajjal kívül és belül is, majd camembert-darabokat helyezünk rájuk, néhány spenótlevelet terítünk rá, megszórjuk pirított napraforgómaggal, és összefordítjuk a szeleteket. Szendvicssütőben megsütjük.

5. Mézes-mustáros, csirkés pitaszendvics

blogfokep_18.jpg

Hozzávalók:

  • 2 csészényi főtt csirkemellcsík
  • 1/2 csésze teljes kiőrlésű mustár
  • 1/3 csésze méz
  • 1 csésze bazsalikomlevél
  • 1 piros kaliforniai paprika felkockázva
  • 1/2 tk citromhéj
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 1 tk só
  • 4-6 pita, felekbe vágva

Egy nagy tálban keverd össze a csirkecsíkokat, a mustárt, a mézet, a bazsalikomot, a paprikát és a fűszereket.Töltsd meg vele a pitákat, amiket előre vagy töltötten át is melegíthetsz egy forró serpenyőben. Jó étvágyat!

(Forrás)

Nézz be a DiamondDeal oldalára, akad egy pár klassz ajánlat náluk! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

 

 

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8612180522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása