Nem tudod mi legyen a vacsi egy hosszú, fárasztó nap végén, amikor már elfogyott a hétvégi maradék és nincs kedved nekiállni főzni? Na igen, a szendvics mindig jó ötlet ilyenkor, ugye?
Hoztunk egy pár isteni szendvics-receptet, amivel tutira feldobhatod az esti vacsora választékot!
1. BLT – (bacon, lettuce, tomato, vagyis szalonna, saláta, paradicsom)
Hozzávalók:
- kenyér
- vaj és/vagy majonéz
- szalonna
- paradicsom
- salátalevelek
A szalonnaszeleteket egy serpenyőben közepesnél kisebb lángon ropogósra sütjük. A kenyeret megpirítjuk és megkenjük vajjal, majonézzel, majd ráhalmozunk egy adag salátát, paradicsomszeleteket fektetünk rá, majd egy nagy adag bacon következik, és egy másik megpirított kenyérszelettel zárjuk a sort.
2. Pitaszendvics
Hozzávalók 2 db-hoz:
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés olívaolaj
- 6-8 koktélparadicsom vagy 2 paradicsom
- 1/4 (kígyó) uborka
- 4-6 szelet sonka
- 4 szelet (gouda, cheddar stb.) sajt
- 2 maroknyi (rukkola, lollo rosso stb.) saláta
- 2 pita
A fokhagymagerezdeket felaprítjuk, és kevés olívaolajon pár perc alatt illatosra pirítjuk. A fokhagymát kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a piták mindkét oldalát.
A megpirult pitákat félbehajtjuk, és sonkával, baconnel, salátával, paradicsommal és uborkával töltjük meg.
3. Gombás-sajtos szendvics
Hozzávalók 4 szendvicshez:
- 10 dkg (reszelt) cheddar sajt
- 4 db (magvas tetejű) zsemle
- 25-30 dkg csiperkegomba
- 2 teáskanál parmezán
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál petrezselyem
- 1 teáskanál kakukkfű
- ízlés szerint bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg (reszelt) Gruyère sajt
4. Vega melegszendvics
Hozzávalók:
- kenéshez vaj
- kisebb marok bébispenót
- 1 evőkanál napraforgómag
- pár szelet barna kenyér
- pár szelet camembert
A magvas kiflit kettévágjuk, a spenótleveleket megmossuk, lecsepegtetjük. A kifliszeleteket megkenjük vajjal kívül és belül is, majd camembert-darabokat helyezünk rájuk, néhány spenótlevelet terítünk rá, megszórjuk pirított napraforgómaggal, és összefordítjuk a szeleteket. Szendvicssütőben megsütjük.
5. Mézes-mustáros, csirkés pitaszendvics
Hozzávalók:
- 2 csészényi főtt csirkemellcsík
- 1/2 csésze teljes kiőrlésű mustár
- 1/3 csésze méz
- 1 csésze bazsalikomlevél
- 1 piros kaliforniai paprika felkockázva
- 1/2 tk citromhéj
- 1/2 tk pirospaprika
- 1 tk só
- 4-6 pita, felekbe vágva
Egy nagy tálban keverd össze a csirkecsíkokat, a mustárt, a mézet, a bazsalikomot, a paprikát és a fűszereket.Töltsd meg vele a pitákat, amiket előre vagy töltötten át is melegíthetsz egy forró serpenyőben. Jó étvágyat!
Nézz be a DiamondDeal oldalára, akad egy pár klassz ajánlat náluk! KATT IDE!
A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)
Miajóneked! Ami jó Neked! :)