10 dolog, amit a sikeres emberek tesznek péntek délután

okt19

A hét utolsó napja nemcsak arra van hatással, hogy mennyire leszünk eredményesek a következő héten, hanem sokszor azt is meghatározza, mennyire lesz nyugodt a hétvégénk. A sikeres embereknek általában kialakult péntek délutáni rutinjuk van és tartják is magukat ahhoz. 

blogfokep_10.jpg

Íme 12 dolog, amit a sikeres emberek csinálnak péntek délután! Katt a cikkre!

1. Végiggondolják, mit értek el a héten 

Azt veszik figyelembe, hogy mit és hogyan sikerült megtenniük a héten, még ha csekélyek is az eredmények, nem pedig azt nézik, amit nem tettek meg. Ha elismerjük és értékeljük a teljesítményünket, azzal együtt boldogabbnak is érezzük magunkat. 

2. Kitalálják, hogy mi lesz a legfontosabb a következő héten 

A sikeres emberek péntek délután végiggondolják a szakmai- és magánéletüket, és meghatároznak 3-5 olyan dolgot, amit mindenképpen el szeretnének érni. 

3. Listát készítenek a következő heti elvégzendő feladatokról 

Nemcsak priorizálnak, hanem terveznek is: ha minden fontos dolognak kijelölnek egy határidőt, sokkal valószínűbb, hogy elvégzik őket. Hétfőn reggel így már általában úgy kezdik a hetet, hogy tudják, mit kell tenniük és nem vesztegetnek erre külön időt. 

writingwithpencil.jpg

4. Találnak helyet a szabadidőnek is 

Michael Kerr üzleti előadó szerint a sikeres emberek könnyedén a munkamánia csapdájába eshetnek, így nem tudnak előre tervezni, de mindig priorizálnak és megtervezik a kiesett időt. Azon gondolkodnak, hogyan tudják egyensúlyban tartani a szakmai és személyes életüket a következő héten. Tudják azt, hogy csak akkor tudnak a legjobbak és a legeredményesebbek lenni, ha van szabadidejük is.

5. Rendszereznek 

„Számos sikeres ember, akit ismerek, rászán péntek délután 15-20 percet arra, hogy rendszerezze és kitörölje az e-mailjeit, rendbe rakja az irodáját, hogy amikor hétfőn visszatér, rend és tisztaság várja – mondja Kerr - Sokak számára ez egyfajta terápia is, hiszen a fejben lévő zűrzavart is segít rendbe tenni, és emiatt is rituálissá válik számukra ez a tevékenység”.

6. Átnézik a következő heti naptárat 

Nincs is rosszabb annál, mint amikor hétfő reggel beérsz az irodába és kiderül, hogy 3 perc múlva lesz egy megbeszélés. Ezt kiküszöbölendő a naptár vezetése, előretervezés...

7. Tudatják másokkal, hogy elérhetőek lesznek-e a hétvégén

A sikeres emberek alapszabályokat fektetnek le, mielőtt pénteken délután kilépnek a munkahelyükről, amik rájuk és munkatársaikra is érvényesek. Tudatják kollégáikkal vagy alkalmazottaikkal, hogy a hétvégén válaszolnak-e majd a leveleikre és a hívásokra, és ha igen, akkor mikor.

blogkep.jpg

8. Nem hagynak lezáratlan feladatot 

Lehetetlen minden projekt, beszélgetés vagy döntés végére érni péntek délutánig, néhány dolog úgyis átcsúszik a következő hétre. A sikeres emberek azonban mindig megpróbálják lezárni legalább azokat a dolgokat, amiket tudnak. Könnyebb számukra úgy megkezdeni a hétvégét, hogy nem nyomasztják őket a befejezésre váró dolgok.

9. Mindig van valami szórakoztató programjuk péntek délutánra 

Néhány sikeres ember megpróbálja elválasztani a hétköznapokat a hétvégétől, egyfajta munka közbeni kikapcsolódási rituáléval. Például egy jó ebéd, vagy kávé a kollégákkal, edzés ebédszünetben és máris felfrissülve folytatható a nap.

10. Mindenkitől elköszönnek az irodában 

Egy szimpla "Jó hétvégét!" is már sokat számít. Ez főleg a vezetők számára fontos, hogy mielőtt elhagyják pénteken az irodát, úgymond lezárják a hetet maguk és kollégáik számára is. 

(Forrás: motto.time.com, szeretlekmagyarorszag.hu)

Nézz be hozzánk, van nálunk pár klassz ajánlat! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8311820537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.10.20. 07:56:51

Ilyen nincs és nem is lesz!!!
süti beállítások módosítása