Sütés nélküli barackos sajttorta

aug09

Ha isteni finom, de könnyen elkészíthető desszertre vágysz, ez a te recepted. Ráadásul a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá.

lybktkqturbxy8zyza0ymjkntm1m2q5m2mxytmymdc2nzm3nguxote5zi5qcgvnkpudaf3ncadnbictbc0dfm0bva.jpg

Sajttorta rajongóknak kötelező!

Íme a recept:

Hozzávalók a torta alapjához:

  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg margarin

A krémhez:

  • 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
  • 4 dl Meggle cukrászhab (nem habtejszín!) 8 dkg cukor
  • 10 dkg sárgabarack  jam vagy lekvár
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • fél citrom leve
  • 2 teáskanál zselatin por

A tetejére:

  • 5-6 szem őszibarack befőtt
  • 1,5 dl őszibarack lé
  • 3 teáskanál zselatin por

Elkészítés:

A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma (25 cm-es) aljára nyomkodjuk.

Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, a tejszínt, a citromlét, a cukrot, a vanília aromát, a baracklekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint. Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, majd a hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A tortánkat kivesszük, a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal, majd ráöntjük a kevés vízzel és barack lével kikevert zselatint. 

fa8edeb437dcd22d463fdc8891aaabbf_1.jpeg

(Forrás: jozsikonyhaja.cafeblog.hu)

Nézz be hozzánk, mert van egy pár klassz ajánlatunk! KATT IDE! :)

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr119957692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása