Ha isteni finom, de könnyen elkészíthető desszertre vágysz, ez a te recepted. Ráadásul a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá.
Sajttorta rajongóknak kötelező!
Íme a recept:
Hozzávalók a torta alapjához:
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
A krémhez:
- 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
- 4 dl Meggle cukrászhab (nem habtejszín!) 8 dkg cukor
- 10 dkg sárgabarack jam vagy lekvár
- 1 teáskanál vanília aroma
- fél citrom leve
- 2 teáskanál zselatin por
A tetejére:
- 5-6 szem őszibarack befőtt
- 1,5 dl őszibarack lé
- 3 teáskanál zselatin por
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma (25 cm-es) aljára nyomkodjuk.
Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, a tejszínt, a citromlét, a cukrot, a vanília aromát, a baracklekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint. Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, majd a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A tortánkat kivesszük, a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal, majd ráöntjük a kevés vízzel és barack lével kikevert zselatint.
(Forrás: jozsikonyhaja.cafeblog.hu)
Nézz be hozzánk, mert van egy pár klassz ajánlatunk! KATT IDE! :)
A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)