A cseresznye és meggy nemcsak önmagában fogyasztva isteni, az is vitathatatlan, hogy az ételek és édességek is mennyeiek. Mindannyian emlékszünk, hogy gyerekként nagyi meggyes piskótáját mennyire imádtuk, most azonban egy olyan receptet mutatunk, ami kicsit fokozza az ízélményt.
Meggyes piskóta - vanília öntettel! Gyorsan és egyszerűen elkészíthető mennyei desszert ebéd utánra!
HOZZÁVALÓK
- A piskótához
- 6 tojás
- 12 evőkanál forró víz
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kg magozott meggy
- A krémhez
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- A mázhoz
- 10 dkg margarin
- 4 evőkanál kakaó
ELKÉSZÍTÉS
A tojások sárgáját 12 evőkanál forró vízzel keverőgéppel 10 perc alatt (kézzel fél óráig fakanállal) keverjük. Beletesszük a 30 dkg porcukrot, és azzal még 5 percig keverjük. Hozzászitálunk 30 dkg lisztet, amibe sütőport keverünk. Nagyon óvatosan hozzáadjuk a tojások keményre vert habját.
Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, majd előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje nem ragad.
A sütőből kivéve rátesszük a kinyomkodott meggyet. Visszatoljuk a sütőbe, és mérsékelt lángon készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A krémhez a 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjünk az előre elkészített pudingot, amit 4 dl tejjel főztünk. Az összekevert krémet egyenletesen a meggyréteg fölé simítjuk.
A mázhoz 10 dkg margarint 4 evőkanál kakaóval csomómentesen elkeverünk, majd lángelosztón langyosítjuk addig, míg folyékony nem lesz. Ezután a krém tetejére kenjük.
(Forrás:mindmegette.hu)
Nézz be hozzánk, mert van egy pár klassz ajánlatunk nekünk is! KATT IDE! :)
A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)