Tengerpart, ahova szívesen elmennél - Üvegpart, Kalifornia

júl05

A kaliforniai Fort Bragg közelébe látogatók elé mesebeli látvány tárul, hiszen a tengerpart szokásos homokos, kavicsos látványa helyett színes, áttetsző kavicsok fogadják őket. Hogy miért? Ahogy a világon mindennek, ennek is megvan a  története, kattints a továbbra, ha szívesen olvasnád, és nézz még több képet a különleges partról!

uvegpart0.jpg

Ironikus módon a partszakasz hihetetlenül szép és érdekes látványához az kellett, hogy a hely egészen 1967-ig szeméttelepként működjön. Fort Bragg közelében három helyszínre egészen 1906-tól öntötték a környék szemetét, melyből az üveget évtizedek munkájával csiszolta a tenger olyanra, ahogy a képeken látszik. A gyakorlatilag ékszer minőségű, csiszolt üvegkavicsok évente több tízezer turistát vonzanak, aminek következményeként az üveg elkezdett fogyni a partról. Szóval, ami egykoron szemétként került a partra, az most számtalan otthonban egy utazás emlékeként pihen a polcokon. Viszont az kétségtelen, hogy egészen különleges a hely.

uvegpart1.jpgA fenti kép és borítókép forrása: Travis Burke / GrindTV.com

uvegpart2.jpgforrás: hitfull.com

uvegpart3.jpgforrás: digggs

uvegpart4.jpgforrás: hitfull.com

uvegpart5.jpgforrás: hitfull.com

Kövesd blogunkat, ha szeretnél további érdekességekről olvasni! Új bejegyzéseink a Facebook oldalunkon is megjelennek, lájkolj minket ott is! Köszönjük! ;)

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr868868400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása