Micsoda? A világítás is befolyásolja a fogyókúrádat?

jún08

Nagyon sok dolgot hallottunk már azzal kapcsolatban, hogy a fogyókúra kire milyen hatással van, kinek mennyire és hogyan sikerül tartania vagy éppen miért nem. Azt is tudjuk mit érdemes enni ilyenkor, de gondoltad volna, hogy még a fény – vagy inkább annak hiánya – is hatással van a fogyókúrádra? 

1200_sablon_15.jpg

Érdekes kutatás jelent meg, olvasd el! 

Azt gondolnánk, hogy az éttermek különböző világításai a dekoráció részeként a hangulatot hivatottak befolyásolni, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy arra is hatnak, mit rendelünk és mennyit eszünk! Legalábbis ezt állítja egy új tanulmány, ami a Journal of Marketing Research folyóiratban jelent meg! 

A kutatók 160, négy különböző étteremláncba betérő embert vizsgáltak. Az eredmény őket is meglepte, ugyanis azok a vendégek, akik jól megvilágított helyre ültek, nagyobb valószínűséggel rendeltek egészséges fogásokat, mint azok, akik homályos, sötétebb helyen telepedtek le. A világosabb helyen például többen rendeltek grillezett vagy sütőben sült ételeket, míg a sötétebb helyeken átlagosan 39 kalóriával többet fogyasztottak.

1200_sablon_16.jpg

Hogy ezt az eredményt alátámasszák, a kutatók még 700 egyetemistát is bevontak a kutatásba. Egyik csoportjuknak étkezés előtt koffeintablettát adtak – őket nem befolyásolta, hogy fényes vagy sötét helyen ülnek, egészségesebb ételeket választottak. Ezért feltételezik a tanulmány írói, hogy valójában akkor döntünk az egészségesebb ételek mellett, ha alapból energikusabbak, éberebbek vagyunk.

Érdekes, nem? Nézz szét a DiamondDeal ajánlatai között, hátha találsz valami kedvedre valót! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :) 

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr378789548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása