Ez történik a testedben, ha naponta megeszel 2 banánt!

máj05

Mindannyian jól ismerjük ezt a finom és egészséges trópusi gyümölcsöt és már megannyi írás kering róla, hogy miért is annyira jó, ha fogyasztjuk és miért van jó hatással a szervezetünkre. Azonban, ha napi kettőt is elmajszolsz belőle, sokkal jobbat teszel vele a szervezetednek, mint hinnéd! 

bananas-main.jpg

Nézzük, miért!

1. Jó kedv, hello! 

Rossz hangulat esetén általában alacsonyabb az agy szerotoninszintje. A banánban lévő egyik tápanyag, a triptofán viszont képes ennek a növelésére, amivel még a depressziós tüneteket is enyhíti.

2. Erő, energia!

A banán tele van természetes cukrokkal és rosttal, amivel azonnal és nagymértékben megnövel az energiaszintet. Edzés előtt a legjobb csemege!

3. Segítheti a fogyást!

Gyümölcs létére hiába viszonylag magas a kalóriatartalma, valójában annyi hasznosítható energiával és tápanyaggal lát el cserébe, hogy még a nagy bűnözések is kivédhetőek vele, hiszen egyáltalán nem leszel farkaséhes!

4. Jobb koncentrációs készség! 

A banán magas káliumtartalmának köszönhetően javul az agy vérellátása, a magnézium segít a koncentráció fokozásában, a szénhidrátok fokozatos felszívódásának köszönhetően pedig növekszik a figyelem fenntartásának időtartama.

absolute-hit-morning-banana-diet.jpg

5. Magas vérnyomás? Viszlát!

Több kutatás is bizonyítja, hogy napi 2 db érett banán elfogyasztása akár 10%-kal képes csökkenteni a vérnyomást, mivel nátriumban szegény, káliumban viszont gazdag, így kiválóan hat az érfalakra.

6. Javul a vérkép!

Vas tartalmának köszönhetően elősegíti a vörösvértestek oxigénszállító kapacitásának növekedését, a benne lévő B6-vitamin pedig hozzájárul a fehérvérsejtek képződéséhez.

7. Segít leszokni a dohányzásról

A már említett kálium + magnézium + B6-vitamin kombó együtt enyhíteni tudja a nikotin elvonási tüneteket, így a banán a dohányzásról leszokni kívánók legjobb barátja is lehet akár!

+1. És még a másnaposság ellen is kiváló!

A rengeteg ásványi sónak köszönhetően gyorsítja a szervezeted elektrolit-egyensúlyának helyreállítását egy-egy görbe este után. Persze, ezzel nem teszi jóvá a teljes kárt, de legalább jelentősen javítja a helyzetet.

 

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

 

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr838688750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása