Vedd fel a nyúlcipőt!

ápr14

Ha már eddig is rendszeresen futottál, de esetleg a munka, vagy a hideg miatt nem volt kedved folytatni, akkor érdemes most tavasszal folytatni! Ha eddig esetleg valamiért kimaradt az életedből ez a mozgásforma, akkor itt a kitűnő alkalom, hogy elkezdd!

shutterstock_139712587.jpg

Adunk most 8 szuper tippet, hogy jól kezdődjön a sportos tavasz. Irány az egészséges életmód!

Végre itt a tavasz, itt az újabb futószezon! Ha eddig is élvezettel kihasználtad a jó időt, akkor most is már tűkön ülsz, hogy végre a szabadban futhass. Ugye? Még az igazi futó fanatikusoknak is kell egy kis ráhangolódás tavasszal a kültéri sportolásra. Ha most szeretnél belevágni, akkor mindenképp érdemes pár fontos tudnivalót átgondolni.


Tippjeink segítenek!


1. A futáshoz másfajta edzettség kell, mint az edzőtermi mozgáshoz, így még akkor is érdemes bevezető időszakot tartani az edzések elkezdésénél, ha télen igyekeztél fenntartani a kondidat.

2. A futáshoz nem kell sokféle speciális segédeszköz, viszont egy jó futócipőre mindenképpen szükséged lesz! Bármennyire is szeretted, a kitaposott cipődet érdemes újra cserélni! A nem megfelelő futócipő elveszi a futás örömét és még balesetveszélyes is lehet!

3. Mindig melegíts be! Ezt a fontos szabályt nem lehet eleget ismételni, a sérülések, balesetek jelentős százaléka következik be az elhagyott vagy elnagyolt bemelegítés miatt.

4. Először fuss egy-két hétig csak a futás élvezetéért, ha hamarabb elfáradsz, még nem kínos szünetet tartani. 4-5 futó edzés után már újra megtalálod a korábbi ritmust. Kitűzhetsz új célokat, vagy elkezdhetsz felkészülni a hosszabb távokra.

zap-fat-fast.jpg
5. Ha korábban nem futottál rendszeresen, akkor kisebb távokkal szoktasd hozzá magad ehhez a mozgásformához! Az újévi sportos fogadalmak betartása akkor megy majd könnyebben, ha örömmel mozogsz és nem megy el a kedved a futástól, már a legelején! 

6. Ha lehet, kerüld a betonon, aszfalton futást! Ízületeid hosszú távú egészségéért részesítsd előnyben a természetes felületeket vagy a direkt futáshoz kialakított pályákat!
 
7. Ha tervezed, hogy utcai futóversenyre is benevezel a nyár során, akkor ismerkedj meg ezzel a felülettel is, de ehhez elegendő, ha a teljes edzésnek 20-25%-át futod aszfalton! A többi távot továbbra is a kímélőbb talajtípusokon fusd végig!

8. Ha már elkezdet a futást, és igyekszel a sportot beilleszteni a napirendedbe, akkor biztos motivál, hogy nem csak az állóképességed és az erőnléted javul. A futás testileg-lelkileg karbantart, és segít a stressz oldásában!  A rendszeres mozgás az egészséges életmód egyik alappillére! Légy magadra büszke, hogy tettél egy újabb lépést a kiegyensúlyozott élet felé! 

Ha esetleg valami más mozgásformát is kipróbálnál, a DiamondDeal oldalán tudsz szemezgetni!
KATT IDE! 

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr718604716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása