Ízfokozó nélkül, egészséges változatban… tökéletes. Ez most a net egyik kedvence, de garantáltan a Tiéd is az lesz!
Katt a receptért!
Íme a recept:
Hozzávalók:
Bundához:
- 6 ek liszt
- 3 ek étkezési keményítő
- 1 ek olaj
- 1 tojás
- 1 egész csirkemell
- csipet só
- pici víz
- 1,5 kk sütőpor
- ketchup
- chili (erős pista)
- méz
- 3-4 ek szezámmag
Elkészítés:
A húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet, majd sűrű masszát keverünk belőle. Beleforgatjuk a kockákra vágott húst. Amikor a húst beletesszük az olajba, figyeljünk rá, hogy a bunda teljesen befedje.
Elkészítjük a mázat. A ketchupot elkeverjük a chilivel /erős pistával/, mézzel és a szezámmaggal.
A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, megforgatjuk, majd tálra tesszük.
Jó étvágyat!
Ha mégsem lenne kedved főzőcskézni és inkább elmennél egy jó étterembe a pároddal, akkor ITT TUDSZ SZEMEZGETNI! :)
A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! ;)