3 természetes szépségápolási tipp esős délutánokra és estékre

már06

Országszerte borongós, esős az idő, így megértjük, ha nincs kedved kimozdulni. De mit csinálj otthon? Például valami olyat, amit máskor nem szoktál, mert nincs rá időd, és persze olyat, ami kikapcsol, és kellőképpen pihentet. Itt van hát a tökéletes lehetőség, hogy kipróbálj házi szépítő praktikákat, melyeket később már könnyedén előkaphatsz a tarsolyodból, ha épp szükséged lesz rájuk!

rain-692985_1280.jpg

Forró fürdő saját készítésű habfürdővel

Egy forró fürdő sosem eshet rosszul, főleg, ha a kádban relaxálva még bőrödet is ápolhatod. Ehhez kiváló hidratáló habfürdőt készíthetsz, és jó eséllyel még a hozzávalóiért sem kell kimozdulnod otthonról. Csak keverj össze egy tiszta edényben kb. fél kávéscsészényi bőrkímélő, folyékony szappant vagy testápolót, 1 evőkanál cukrot vagy mézet és 1 tojás fehérjét. Ha jól összekeverted, mehet az egész a forró folyóvíz alá, és már kész is a habos fürdőd.

habfurdo.jpg

A méz kiváló hidratáló hatása így is érvényesül majd, míg a tojás fehérje erősebb, hosszan tartó buborékokat képez, hogy sokáig élvezhesd a kád forró kényeztetését. Extra száraz bőrnél az egész mixtúrához keverhetsz egy evőkanál mandula vagy szezámolajat is, sőt, akár ecetet is! Utóbbi azért is előnyös, mert mindössze fél csészényi segít a kád tisztításában is, míg az ecetszagot elnyomhatod egy illatos, természetes olajjal.

Hajápolás házi praktikával

A hétköznapokon jó eséllyel nincs is időd ilyesmire, úgyhogy most itt a kiváló alkalom: ápold hajadat házi kondicionálóval! Semmi más nem szükséges hozzá, csupán sétálj a hűtődhöz, és vedd ki a majonézt. Egy fél kávéscsészényi is elég lesz ahhoz, hogy a fejbőrtől kiindulva hajpakolást készíts belőle minden egyes tincsedet alaposan beborítva.

hajpakolas.jpg

Hagyd fent 15 percig, majd alaposan öblítsd ki! A hatás fenomenális: hajad selymes tapintású és puha lesz. Kifejezetten ajánlott sérült, igénybe vett hajra, s extra hatásért 1 teáskanál olívaolaj és 1 teáskanál almaecet is keverhető a majonézhez.

Bőrpuhító radírozás, csak természetesen!

Ahogy a fentiekhez, úgy ehhez sem lesz szükség nagyon elrugaszkodott dolgokhoz, úgyhogy lássuk is a listát! Zúzz össze két csészényi zabpelyhet (de maradjon nagyobb szemcsés), keverd bőrkímélő testápolóval, majd adj hozzá durvábbra őrölt kávét és barna cukrot. Mehet még bele ezután 3-4 kanálnyi bőrkényeztető méz, gyömbér – nagyon száraz bőrre olívaolaj - és noni kivonat. Utóbbi nem feltétlenül szükséges, de ha teszel a kencébe ebből a bio shopokban általában kapható csodából is, akkor távol tarthatod a ráncokat is, mert kiváló fiatalító hatású.

radir.jpg

Az így összekutyult krémet használd bőrradírként, alaposan dörzsöld át vele bőrödet, majd mosd le, és máris élvezheted a bársonyosan puha bőrt! Készíthetsz a krémből pl. egy heti adagot is egyszerre, és így a fürdőszoba illatosítására is tökéletes!

Kellemes szépülést mindenkinek! ;)

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr458448850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása