Mosó Masa mosodája

feb01

Neked sincs kedved hétköznapokon, munkából hazaesve, fáradtan, stresszesen nekiállni szennyest válogatni, mosógépet megpakolni, aztán pedig - ez a legrosszabb - teregetni? A mosásfetisisztákon kívül valószínűleg nem sok embernek. Viszont hétvégén már nincs mese, mosni kell. Na de nem mindegy, hogy hogyan. 
peg-238525_1280_1.jpg

Íme, néhány jó tanács, amellyel te is megkönnyítheted az életed! Olvass tovább! ;) 

Az összement ruhák ellen

Természetesen mindenki tudja, hogy az érzékenyebb ruhadarabok mosása előtt feltétlenül meg kell nézni a címkéjükön található mosási útmutatót. Azonban van az úgy, hogy sietni kell, vagy egyszerűen nem figyel az ember eléggé és a kedvenc pulóver túl magas hőmérsékleten lesz kimosva. Mindenkivel megeshet, kétségbeesni azonban nem kell! A megoldás: két liter langyos vízbe tegyél három evőkanálnyi hajbalzsamot vagy sampont, és ebben áztasd a ruhadarabot 10-15 percig, majd kezdd el finoman húzogatva kinyújtani. Majd terítsd ki száradni egy sima felületre.

Fehér foltok és színes ruhák

Ha rendszeresen több mosóport adagolsz a gépbe, azzal nemcsak a mosógépnek teszel rosszat, de a tiszta ruhákon is rejtélyes fehér foltok kezdenek majd megjelenni. Na ennek a mosópor az oka! De erre is van megoldás! Egy gyorsprogrammal átmosva könnyen megmentheted az érintett ruhadarabokat, a mosógépet ezután viszont ecettel vagy trisóval mosd át.

Zsepiarmageddon

Valószínűleg nincs annál bosszantóbb dolog, mint amikor a mosás végén derül ki, hogy egy papír zsebkendőt benne hagytál valamelyik ruhadarab zsebében. Kellemetlen szituáció, azonban ne húzd fel magad, vedd fel a harcot a papírzsebkendő-foszlányokkal. Az áldozatul esett ruhadarabokat ragadós felületű szöszeltávolító hengerrel tisztítsd át, és meg ne próbáld újra kimosni, hiszen a zsepiből valószínűleg van még a mosógép belsejében. A mosógépet üresen mosd át egy gyorsprogrammal, és csak ezután használd. 

A babarózsaszín ruhák ellen

Elég egyetlen élénkpiros zoknit a fehér ruhákkal együtt kimosnod ahhoz, hogy utóbbiak a mosás végén cuki babarózsaszínben pompázzanak. A fehér ruhákat megmentheted, ha a mosás után azonnal szódabikarbónás meleg vízbe áztatod fél órára - bátran használd a szódabikarbónát, akár két-három kisebb zacskónyit is adhatsz annyi vízhez, amennyi ellepi a ruhákat. Ezzel elhalványíthatod a színeket. Hogy ismét fehérek legyenek, végül mosd ki őket egy színfogó kendő segítségével úgy, hogy a mosóporhoz is adsz fél csomag szódabikarbónát.

 

(Forrás: http://www.life.hu/otthon/20160129-tippek-praktikak-mosashoz.html )

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr248345066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása