4 napos munkahét? Magyarországon is elindult!

aug30

Valljuk be, vagyunk úgy egy páran, hogy a hét utolsó munkanapján - általában pénteken -, már egyáltalán semmi kedvünk semmihez, főleg, amikor a főnök a munkaidő vége előtt 5 perccel még lerak egy halom papírt az asztalodra. Ugye? 

1200_sablon_30.jpg

Na most, a világ egyre több helyén és egyre gyakrabban kerül szóba, hogy a technológia, a robotizáció fejlődésének következtében megváltozhat a heti, napi munkarend, azaz egy héten kevesebbet kellene dolgozni. Megosztó a dolog, de annyira nem rossz ötlet...

A Népszabadság nemrég megjelent cikke alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy cég bevezette a 4 napos munkahetet, aminek nem csupán gazdasági megfontolásai voltak, de az alkalmazottak is imádják! Az egyetlen, amit mindezért cserébe tenni kell, az, hogy egy órával korábban el kell kezdeni a munkát, és egy órával később is ér véget!

Kusinszki András, a cég vezetője szerint nem csak szociális, de gazdasági okai is voltak a lépésnek, és mind a kettő teljes mértékkel bevált! Már 2 éve dolgoznak így. Az alkalmazottak sokkal lojálisabbak, kipihentebbek és elégedettebbek. Nehéz lenne bárkit is elcsábítani tőlük! A cég állásfoglalása, hogy nem bánhatunk úgy az alkalmazottainkkal, mint a rabszolgákkal, meg kell becsülni a munkaerőt, és ez mindenki számára nyereséges!

Nyugaton már több helyen is foglalkoznak a kérdéssel, például Németországban is szemeznek az ilyen elképzelésekkel, mert mindenki számára előnyös, de Japánban is már elindult a mozgalom.

businessman-1492563_1280.jpg

Mit gondolsz erről? Jó ötlet lehet?

(Forrás: nol.hu)

Nézz be hozzánk, akad egy pár klassz ajánlatunk! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr10011662560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása