Karamellizált kalács, forró eperrel, krémsajttal - Széll Tamástól - videóval!

ápr26

Egy igazi ínyencséget hoztunk édesszájúaknak, Széll Tamástól, ha még nincs meg a desszert délutánra, vagy egy jó baráti összeröffenésre! 

karamellizalt-kalacs-forro-eperrel-kremsajttal.jpg

Nézd meg, olvasd el, csináld meg!

Karamellizált kalács, forró eperrel, krémsajttal

 

Főzési idő: 30 Perc

Elkészítés:

  • Habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a tejszínt és tejet, elkeverjük.
  • Ezzel el is készült az úgynevezett Royal krém. A kalácsokat kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk, és beáztatjuk a Royalba. Hagyjuk ázni kb. 5-6 percet, majd vegyük ki és egy rácson hagyjuk kicsepegni belőle a felesleget.
  • Közben karamellizálunk egy kis cukrot, rádobjuk a cikkekre vágott epret, és meglocsoljuk egy kis brandy-vel vagy konyakkal.
  • Pár percig forraljuk, míg a cukor elolvad, az eper kissé összeesik és levet enged. Ha kész, félretesszük.
  • Egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk, majd a kalácsok mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük a vajban. Ha elkészült, visszatesszük a rácsra, megszórjuk cukorral és egyszerű kézi lángszóróval rá karamellizáljuk a cukrot. Ha nincs kézi lángszórónk, akkor a serpenyőben piruló kalácsra szórunk cukrot és így pirítjuk tovább, mindkét oldalát.
  • Addig tálaljuk, amíg meleg és ropog a karamell a kalácsok tetején. Ráforralunk az eperre, és gazdagon rámerünk a kalácsok tetejére. Egy nagy kanál krémsajtot is teszünk rá. Kiváló, rendhagyó édes-sós reggeli. Ínyencek egy kis borsot is tekerhetnek rá.

 

(Forrás)

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8712455535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása