Nálunk még a péntek 13 is szerencsét hoz! MEGLEPETÉS a cikkben!

jan13

A baljós péntek tizenháromtól minden babonás fél. Rengeteg információ van arról, hogy miért ennyire elátkozott ez a nap, bár szinte egyikre sincs bizonyíték.

fb_pentek_13_b.jpg

Te tudod a sztoriját? Cikkünkben elolvashatod, ráadásul még egy MEGLEPETÉST is találsz majd benne! ;)

A péntek 13-tól való félelem valójában már egészen az ókorba nyúlik vissza, ugyanis a pénteket szerencsétlen napnak, a 13-at pedig baljós számnak tartották, a kettőt együtt pedig már különösen veszélyesnek.

A legenda szerint azonban a babona eredete, hogy IV. Fülöp francia király 1307. október (péntek) 13-ára adott ki tömeges letartóztatási parancsot a templomos lovagok ellen. A dátum stimmel, a király valóban ekkor csapott le a rend tagjaira, akiknek jelentős része máglyán, vagy a kínzókamrában végezte, hogy aztán a király rátehesse kezét az “első bankárokként” is számon tartott társaság hatalmas vagyonára, illetve megszabadulhasson a velük szemben felhalmozott tekintélyes adósságaitól. 

Ami pedig a pénteki napot illeti: Bibliai vonatkozása van, hogy a pénteket a legszerencsétlenebb napok között jegyezzük. Ezen a napon feszítették meg Jézus Krisztust és állítólag ez volt a paradicsomi bűnbeesés napja is. 

Napjainkban azonban már rengeteg cég különböző kampányokat és nyereményjátékokat szervez ezen napokra, ilyen például a DiamondDeal "Péntek 13" szuper kis kampánya és játéka, ahol most 3 napon keresztül, 13 ajánlatuk, 13% kedvezménnyel kapható! 

A DiamondDealen tehát még a péntek 13 is szerencsés,
mert akár egy 49.900 Ft értékű, 90 perces kényeztető Dolce Vita páros masszázs és wellness csomagot nyerhetsz!

IDE KATTINTVA megnézheted hogyan! Hajrá! ;)

1200_sablon_felkor.jpg

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr412122161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása