Filléres trükkök a ragyogóan tiszta fürdőszobáért - így csináld!

sze29

Valljuk be, a fürdőszoba-és WC takarítása senkinek sem a kedvenc elfoglaltsága, azonban hetente egyszer legalább meg kellene ezt tenni. 

1200_sablon_42.jpg

Néhány talán furcsának tűnő, olcsó, de rendkívül hasznos tipp segít megőrizni a kellő higiéniát a fürdőszobában a lehető legmagasabb szinten. TIPPEK!

1. Ragyogóan tiszta fürdőkád

A fürdőkád tisztításához használj tengeri sót és grapefrútot – gyorsan megtisztíthatod és egyben fertőtlenítheted, ami után ráadásul még kellemes illat is lesz a helyiségben. 

Így csináld:

Vágd félbe a gyümölcsöt, mártsd sóba, majd dörzsöld át vele a kádat (közben ismételd meg néha a sóba mártást, illetve a gyümölcs másik felét is használd, félidőben pedig vágj le belőle egy vékony szeletet, ami elhasználódott, és aminek eltűnt már a leve), és úgy folytasd. Ezután csak vízzel kell átöblítened. Minden szennyeződés eltűnik majd róla, ragyogó és illatosan hívogató lesz a kád.

(Ugyanezzel a módszerrel a vágódeszkát is fertőtlenítheted, megtisztíthatod a kórokozóktól, szagoktól!)

2. A WC-szagtalanítása

Az egyik leginkább halogatott dolog a WC kitisztítása. Pedig csupán meg kell ismerned ezt a trükköt. Keverj össze kenhető állagúra almaecetet, szódabikarbónát és citromlét, majd a kefe segítségével dörzsöld a tisztítandó felületekre. Hagyd állni rajta 15 percig, ezután húzd le és öblítsd le.

1200_sablon_43.jpg

3. A zuhany tisztítása

A zuhanyfej újra tiszta és baktériummentes lesz, ha egy csésze almaecetet öntesz egy zacskóba, majd ráhúzod a zuhanyrózsa fejre és gumival rögzíted. Hagyd hatni 1 órán keresztül, majd alaposan mosd le vízzel.

4. Padló és csempe

Talán ez lesz a legegyszerűbb feladat. Csak keverj össze 1 teáskanál mosogatószert fél csésze szódabikarbónával és negyed csésze hidrogén-peroxiddal, majd dörzsöld át vele a csempét. Azután öblítsd le (mosd fel) alaposan – jó ideig ragyogni fog.

(Forrás: kiskegyedkonyhaja.hufinelivingadvice.com)

Nézz be hozzánk, van nálunk is pár klassz ajánlat, ha a takarítást profikra bíznád, vagy nincs időd! KATT IDE! 

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4311752125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása