Házi praktikák a száraz, berepedezett sarkak ellen!

sze26

Lábaink nap, mint nap terhelésnek vannak kitéve. Nemcsak a nyári szezonban fontos tényező a körmök ápoltsága és szépsége, különösen a lábaké, hiszen a papucsban, szandálban rögtön meglátszik, hogy mennyire van rendben tartva.

5dff7d6221b611edabf709688bb066b7.jpg

A száraz, repedezett sarkak pedig pláne meglátszanak a kedvenc lábbelidben, ügyelj hát a részletekre! Hoztunk most pár házi praktikát, amelyekkel most megszabadulhatsz a problémától! 

Íme! 

 

Citromlé

A citromsav szinte „feloldja” a vastag elhalt hámréteget. Bőrgyógyászok azt ajánlják, hogy 10 percre áztasd be a lábad citromlébe, majd egy sarokreszelő kővel dörzsöld le az elhalt réteget.

Olívaolaj

Hidratáló tulajdonságai miatt az olívaolaj igazi megmentő lehet. Keverj bele néhány csepp levendulaolajat, hogy fokozd a hatást

Vazelin

A vazelin a létező legjobb hidratáló: masszírozd be a kirepedezett sarkad, lábfejed és húzz fel egy pamutzoknit. Ha így fekszel le, reggelre hihetetlen lesz a változás. Reggel azért mosd le a maradékot.

Cukor

A cukor a házi bőrradírok egyik legfontosabb alapanyaga. Keverj össze egy rész olívaolajat és egy rész barna cukrot és adj magadnak egy talpmasszázst. 10-15 perc masszázs után mosd le a ragacsot.

Méz

A benne lévő természetes enzimek miatt a méz gyógyít és puhává varázsol. Kend be a lábfejedet mézzel, vagy használj mézes lábfürdőt: langyos vízbe tegyél pár evőkanálnyit belőle.

Tej

A tej A-vitaminban és tápanyagokban gazdag. Szintén van benne tejsav, ami segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és elősegíti az új sejtek növekedését is. Készíts tejes lábfürdőt úgy, hogy 5-7 csészényi meleg vízhez 2 csészényi tejet öntesz.

Szezámolaj

Ez a szuperhatásos anyag E-vitamint és háromféle természetes savat tartalmaz és antibakteriális tulajdonságai is vannak. Áztasd meleg vízbe a lábad 10 percig, majd dörzsöld át szezámolajjal. A legjobb, ha ezt az esti lefekvés előtt teszed meg.

Kurkuma

Ez az élénksárga fűszer megéri azt a kellemetlenséget, hogy elszínezi a lábat. Különösen azoknak ajánlott a kurkumás kezelés, akiknek valamilyen fertőzés, például bőrgomba okozza a szárazságot. Keverj el 3 evőkanál kurkumaolajat pár csepp kókuszolajjal és vidd fel a repedezett sarokra. Hagyd rajta 20-30 percig, majd mosd le langyos vízzel és kímélő szappannal.

(Forrás: Diyshare, Kiskegyed)

Nézz be hozzánk, akad egy pár klassz kéz-és lábápoló ajánlat Nálunk is! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1811743809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása