Fáradtan hazaesel melóból, ledőlsz egy kicsit, majd mész a konyhába valami vacsora után kutatva. Aztán rájössz, hogy semmi nincs és valamit készíteni kell.
Ha nincs kedved órákat állni a konyhában- mutatunk most egy szuperolcsó és gyorsan elkészíthető receptet Mautner Zsófitól!
Kívül ropog, belül puha, 10 perces, szuperolcsó vacsora Mautner Zsófitól, a Lidl szakácsától! Íme!
Hozzávalók (4 adag):
- 4 nagy szelet jófajta, tömörebb állagú kenyér
- 5 dkg vaj
- 6 dkg paprikás szárazkolbász
- 20 dkg közepesen kemény, karakteres sajt (pl. Valley Vintage Cheddar durvára lereszelve)
- 1 piros kaliforniai paprika megsütve, lehéjazva
Elkészítés:
A szendvicshez 4 szelet kenyeret mindegyik oldalán (tehát kívül is) megvajazunk. A belső oldalára helyezzük a srégen felszeletelt paprikás kolbászt és a sült paprikacsíkokat. Ráhalmozunk 10-10 dkg reszelt sajtot, jól rátapasztjuk. Rátesszük a másik szelet (szintén kívül-belül megvajazott) kenyérszeletet, és szorosan összenyomjuk. Forró serpenyőben, oldalanként kb. 4-4 percig sütjük. Amikor kész, felszeleteljük. Nagyon laktató, két szendvics 4–6 személyt is jóllakat!
Jó étvágyat!