Klasszikus koktélok - a Mai Tai

sze06

Megkóstolnál valami igazán különleges italt, és az sem baj, ha alkohol is van benne? Egy koktél teljesítheti előbbi vágyaidat, és ízlésednek megfelelően hatalmas skáláról választhatod ki italodat. Erősebb, gyengébb, gyümölcsös vagy alkoholosan ütős, kortyolgatós vagy épp húzóra leküldős? Amilyet csak szeretnél! És bár a legtöbbnél nem fenyeget a veszély, hogy a pultos srác rak majd taxiba az est végén, azért légy elővigyázatos: némelyik ártalmatlannak tűnik, de ne tévesszen meg a szín vagy íz: az alkohol, az alkohol! Sorozatunkban olyan klasszikus koktélokat mutatunk be, melyeket kis gyakorlással akár otthon is elkészíthetsz! Vagy csak bízd a bármixerre, dőlj hátra és élvezd!

Most a Mai Tait mutatjuk be, amivel a saját teraszodon kóstolhatsz bele a tahiti hangulatba. Csak kattints a továbbra, és olvasd, hogyan készül!

mai-tai-1220775_1920.jpg

A Mai Tai - ahogy fentebb is írtuk - Polinéziába kalauzol az ízek szárnyán mindenkit, aki bele kóstol egybe. Az egyik eredettörténete szerint Victor J. Bergeron, kaliforniai étteremtulajdonos készítette először 1944-ben Tahitiből hozzá látogató barátainak, és az egyik vendég kiáltott fel a koktél kóstolásakor tahiti nyelven: "Maita'i roa ae!". Ez annyit tesz szó szerinti fordításban, hogy "nagyon jó", és ez rá is ragadt a színes italra azon nyomban.

Ismertségét az 1950-60-as években alapozta meg, amikor a polinéz, avagy tiki tematikájú koktélbárok elterjedtek az USÁ-ban, és az is hozzátett népszerűségéhez, hogy az Elvis Presley főszereplésével elkészült Kék Hawaii c. filmben is ezt fogyasztották a filmvásznon feltűnők.

mai_tai_800.jpg

Hozzávalók:

  • 4 cl fehér rum
  • 2 cl sötét rum
  • 1,5 cl Curaçao likőr
  • 1,5 cl mandulalikőr
  • 1 cl friss limelé
  • jég
  • díszítéshez: ananász, menta, lime vagy narancs

Long drink pohárba tölts jeget, valamint keverőpohárba is, és adagold utóbbiba az összetevőket sorban. Rázd alaposan össze a shakerben. Ezután a long drink pohárból öntsd ki a jégvizet, majd a maradék jégre töltsd rá szűrőn át a kész italt. Díszítsd ananász szeletkével, mentalevéllel, lime-mal.

A Curaçao épp elfogyott a bárszekrényedből? Akkor inkább válassz egy kupont innen! Koktélodat profi bármixer készíti majd el a XI. kerületben, ahol elegáns helyen italozhatsz barátaiddal!

Kövesd blogunkat, ha szeretnél további érdekességekről olvasni! Új bejegyzéseink a Facebook oldalunkon is megjelennek, lájkolj minket ott is! Köszönjük! ;)

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9211680851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása