Klasszikus koktélok - a Cosmopolitan

aug30

Egy finom koktélhoz nem szükséges különleges alkalom. Egy fülledt nyári délutánon egy kerthelyiségben ugyanolyan jól esik, mint télen egy kellemes hangulatú koktélbár pultjánál, vagy éppen otthon a barátokkal, barátnőkkel. Na és mértékkel fogyasztva attól sem kell tartanod, hogy a pultos srác tuszkol majd taxiba az este végén. De a legjobb, hogy ízlésednek megfelelően választhatsz egyet: erősebbet, gyengébbet, gyümölcsöset vagy vadabbat, amit csak szeretnél! Sorozatunkban olyan klasszikus koktélokat mutatunk be, melyeket kis gyakorlással otthon is elkészíthetsz!

A mai napon a Cosmopolitan lesz a főszerepben! Kattints a továbbra, és olvasd el, hogyan készül!

koktel_blog_main.jpg

A Cosmopolitan Floridából indult a világhír felé 1985-86 táján egy Cheryl Cook nevű mixerlány kísérletező kedvének hála. Pedig Cook csupán egy olyan italt akart készíteni, ami remekül mutat a martinis pohárban. Nos, nyugodtan megállapíthatjuk, hogy sikerült neki. A sors igazságtalansága, hogy végül Tobi Cecchini későbbi - kicsit módosított - leírása lett az ital receptjének általánosan elfogadott változata. Az igazi ismertséget a Szex és New York c. sorozat hozta meg a "Cosmonak" a 90-es évek végén, és azóta nők ezrei kérik ezt nap, mint nap a bárpultoknál.

cosmopolitan_800.jpg

Hozzávalók:

  • 2 rész vodka
  • 1 rész triple sec vagy cointreau
  • 1 rész áfonyalé vagy limelé
  • jégkockák
  • díszítéshez: cukor, citrom

A keverőpoharat jéggel töltsd meg, majd rá is töltheted a hozzávalókat. Rázd jól össze, majd az egész mehet a hűtött koktélpohárba spirálszűrőn át. A pohár szélét cukrozhatod ízlés szerint (előzetesen nedvesítsd be citrommal, és forgasd cukorba), és citrommal díszítheted.

Netán, ha nincs kedved otthon mixerkedni, és inkább kulturált koktélbárban iszogatnád kedvenc koktélodat, válassz hozzá egy kupont innen!

Kövesd blogunkat, ha szeretnél további érdekességekről olvasni! Új bejegyzéseink a Facebook oldalunkon is megjelennek, lájkolj minket ott is! Köszönjük! ;)

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3611662378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása