5 ok, amiért soha ne hagyd ki a reggelit!

aug25

Te is azoknak a táborába tartozol, akik legtöbbször kihagyják a nap első étkezését? Nem is tudod, milyen rosszul teszed! Számos oka van, amiért mindenki unalomig ismételte már: ez a nap legfontosabb étkezése!

breakfast-cereal.jpg

Apropó, azt említettük már, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése? Csak 5 okot mondunk, miért!

1. Biztosítja a napi energiát!

Fáradtan kelsz és csak dél körül ébredsz fel igazán? Egy kiadós reggeli megoldást jelenthet a problémádra. A megfelelő tápanyagoknak köszönhetően a szervezeted sokkal hamarabb felébred, frissnek és energikusnak érzed magad. A jól megválasztott reggeli optimális szinten tartja a vércukorszinted és beindítja az anyagcserét is.

2. Szellemi frissítőt nyújt!

A vitaminban és tápanyagokban gazdag reggeli nem csak az aznapi szellemi teljesítményedet alapozza meg, hanem biztosítja a jó közérzetet is a nap hátralévő részére! Sőt, a rendszeres reggelivel javíthatod a memóriád és a koncentrációs készséged is!

reggeli1.jpg

3. Segít a fogyásban!

Ha rendszeresen reggelizel és odafigyelsz arra, hogy napközben is többször egyél, az jót tesz a vonalaidnak is. Sajnos az emberek többsége azt hiszi, ha kihagyja az étkezéseket, akkor előbb- utóbb sikerül lefogynia, azonban ezzel éppen az ellenkező hatást éri el. A szervezet ugyanis ilyenkor átáll raktározó üzemmódra, és mivel csak ritkán jut táplálékhoz, sokkal több tartalékot raktároz el az elfogyasztott ételekből. Érdemes tehát naponta többször kisebb adagot enni, ezzel segítve a vércukorszint állandóságát.

4. Boldogság már korán reggel!

Éhesen általában mindenki morcos. Valld csak be, hogy Te is, hiszen kinek van kedve ugyan az ébresztő kellemetlen hangjára kimászni a jó meleg ágyból? De mindjárt változik a kép, ha egy finom, szépen összeállított reggeli vár rád a konyhában, ami még ha az csak egy öt perces falatozás, akkor is jó alapot ad a nap elindításához és sokkal vidámabbá teszi a következő néhány órát. Arról nem is beszélve, hogy a munkahelyedig tartó úton nem fogsz végig, a villamoson melletted falatozó embereken zsörtölődni.

5. Gondolj a szervezetedre!

A gondosan összeállított magas vitamin- és ásványianyag tartalmú reggeli, rendszeresen fogyasztva segít, hogy megerősítsd az immunrendszered és felvértezd magad a betegségek ellen. Emellett a B-vitamin tartalmú ételek ellenállóvá tehetnek a stresszel szemben.

Meggyőztünk? Ugye, hogy kár kihagyni a reggelit?

(Forrás)

Nézz be hozzánk, akad egy pár klassz ajánlatunk! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DD Tomi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9311649392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása