Tudod miért veszekednek leggyakrabban a fiatal házasok? Ezért!

aug24

Gyönyörű esküvő, fantasztikus nászút, de egyszer véget érnek a mézeshetek és vissza kell zökkenni a hétköznapok sokszor zord valóságába. Ilyenkor már előfordulnak néha kisebb, néha nagyobb hullámvölgyek, amelyeken immár férjként és feleségként, vagyis egy csapatként kell úrrá lennetek.

vita_par_1.jpg

 

De mégis min kapnak leggyakrabban hajba a friss házasok? Olvasd el!

1. Eltérő hangulat

Nem meglepő, hogy a kutatások szerint a friss házasok konfliktusforrásai között legelőkelőbb helyen a párok eltérő hangulata áll. Sokszor előfordul, hogy a pár egyik tagja teljesen elnyűtten ér haza a munkából, a másik viszont még menne, programokra és szórakozásra vágyik. Ilyenkor bizony egyiküknek engedni kell, ehhez viszont már saját igényeit és szükségleteit kell feladni, ami hosszú távon még sok feszültséget okozhat.

argue.jpg

2. Anyós/ Após

A szülők szerepe kardinális kérdés szokott lenni a friss házasok életében. Minden párnak a szülőkkel közösen kell eldönteni, hogy mennyi beleszólást engednek nekik az új életükbe, milyen szerepkörben számítanak rájuk, milyen gyakran látogatják meg egymást, illetve hogy kinél és hogyan töltik az ünnepeket.

Ezek a döntések könnyen családi viták forrásává válhatnak, ha nem jól kommunikálják le őket. Az anyós megsértődhet, hogy kevesebb szerepet szánnak neki, mint amennyit ő szeretne. Esetleg úgy érzi, hogy ő mindent jobban tud a menyénél. Ellenezheti a pár szokásait, döntéseit.

Ezekről a dolgokról érdemes nyíltan beszélni, elkerülve a későbbi nagy veszekedéseket. Először a párnak kell megvitatni a témát, és egyezségre jutni. Ha ez megvan, akkor a közös álláspontjukat a szülőkkel is ismertetni kell. Tudtukra kell adni, hogy ők még mindig fontos szerepet töltenek be az életükben, azonban most már új családjuk van, és ezért a szülő-gyerek viszony már más, mint korábban.

3. Kommunikáció

A nők és a férfiak máshogy kommunikálnak. Ezek a különbségek sokszor félreértéshez vezetnek – felesleges sértődések, megbántások kiváltói lehetnek. Ezt úgy lehet elkerülni, hogy a pár még a kapcsolat elején tisztázza, hogy mit vár el a másiktól. Ezen kívül, érdemes utána olvasni annak, hogyan lehet úgy kommunikálni, hogy a másikat ne bántsuk meg. Érdemes.

(Forrás)

Kövesd blogunkat, ha szeretnél további érdekességekről olvasni! Új bejegyzéseink a Facebook oldalunkon is megjelennek, lájkolj minket ott is! Köszönjük! ;)

 

Szerző: DD Tomi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8011648994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása