Gyömbéres málnaleves hidegen
Hozzávalók
- 60 dkg málna
- 3 dl tejföl
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 mokkáskanál őrölt gyömbér
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/4 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 csomag tejszínízű pudingpor
- 1/2 citrom héja és leve (ha kicsi, akkor 1 egész)
- só
Elkészítés
Egy edényben felteszünk 2-2,5 l vizet forrni. Hozzáadjuk a fűszereket, a tejfölt elkeverjük a pudingporral és azt is belekeverem. Megvárjuk, míg elkezd forrni és a gyümölcsöt csak most tesszük bele a végén, mert nagyon összetörik így is. Egyet forralunk rajta, majd jégen kihűtjük.
Mennyei hűsítő!
A leves így nagyon finom málna ízű, a kis magokat még körbefogja a gyümölcshús, nem foszlott le róla, ha eddig a meggyleves volt a kedvenc, ezután már tutira a málna lesz!
Nézz szét a DiamondDeal ajánlatai között, hátha találsz valami kedvedre valót! KATT IDE!
A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)