Igazi hűsítő a nagy melegben: gyömbéres málnaleves hidegen

jún21

Jönnek mostmár a nagy melegek, kánikula, az irodában már nem tudsz hogy ülni, otthon meg még csak-csak elvan az ember. Ilyenkor fontos a megfelelő folyadékpótlás, amiről már írtunk is Nektek egy remek cikket, viszont az ételekről még nem esett szó.
pf641soupx137-h.jpg
Ilyenkor érthető, ha az ember lánya nem kívánja a meleg és nehéz ételeket, így ezen felbuzdulva mutatunk egy isteni finom, frissítő receptet!
Nézd meg!

Gyömbéres málnaleves hidegen

 

Hozzávalók

  • 60 dkg málna
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 1/2 citrom héja és leve (ha kicsi, akkor 1 egész)

Elkészítés

Egy edényben felteszünk 2-2,5 l vizet forrni. Hozzáadjuk a fűszereket, a tejfölt elkeverjük a pudingporral és azt is belekeverem. Megvárjuk, míg elkezd forrni és a gyümölcsöt csak most tesszük bele a végén, mert nagyon összetörik így is. Egyet forralunk rajta, majd jégen kihűtjük. 

d3a5e08597745b2f8cb9e24b89a06e8b.jpg

Mennyei hűsítő! 

A leves így nagyon finom málna ízű, a kis magokat még körbefogja a gyümölcshús, nem foszlott le róla, ha eddig a meggyleves volt a kedvenc, ezután már tutira a málna lesz!

Nézz szét a DiamondDeal ajánlatai között, hátha találsz valami kedvedre valót! KATT IDE! 

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :) 

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr318829218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása