A csodás eper: tejberizs eperkompóttal

jún16

Gyerekként biztosan Nektek is nagy kedvenc volt a tejberizs-és tejbegríz és már untig ettétek reggelente. Most azonban egy isteni finom, felnőtt verziót mutatunk ebből a megunhatatlan édes desszertből, amit ebéd után szívesen fogyaszt majd a család!

arroz-con-leche-y-fresas-como-se-hace.jpg

A receptért olvass tovább!

Az eperszezon még mindig tart és biztosan emlékeztek, hogy írtunk is Nektek már arról, hogy miért is érdemes epret fogyasztani. Áldásos hatásai mellett néha bűnözhetünk is vele picit: ha a következő receptet elkészíted, biztosan Te leszel a család császárnője! 

Tejberizs eperkompóttal

HOZZÁVALÓK

  • 6 dl tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 6 dkg rizs
  • 2 ek kristálycukor

A kompóthoz:

  • 30 dkg eper
  • 2 ek kristálycukor
  • 1-2 ek málnalikőr

ELKÉSZÍTÉS

1.) 
A tejet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait és a rudat, a megmosott rizst és a cukrot. Kis lángon felforraljuk, majd 30-35 percig főzzük. Közben néhányszor megkeverjük. Akkor jó, ha a rizs megpuhult és az összes folyadékot magába szívta. A vaníliarudat eltávolítjuk, a keveréket 10 percig hűlni hagyjuk, majd négy tűzálló tálkában elosztjuk.
arroz_con_leche_y_fresas.jpg
2.) 
A kompóthoz a megtisztított, félbevágott epret és a cukrot egy lábosba tesszük. Lefedjük, és kis lángon 5 percig főzzük. Akkor jó, ha a cukor teljesen megolvadt, és a gyümölcs kissé megpuhult. Az epret egy tálba átszedjük. A visszamaradt sziruphoz hozzákeverjük a likőrt, néhány percig forraljuk, majd a gyümölcsre locsoljuk. Kevés eperkompótot kanalazunk a rizsre, a többit külön edénykében kínáljuk.
A málnalikőr más gyümölcsös desszertekhez, például az őszibarackos és a görögdinnyés finomságokhoz is illik. Próbáld ki bátran! :)

Nézz szét a DiamondDeal ajánlatai között, hátha találsz valami kedvedre valót! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :) 

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1008813912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása