Itt egy klassz recept a nyár egyik slágeréhez, a bodzaszörphöz!

máj30

Igaz sokkal gyorsabb, kényelmesebb megoldás a boltban vásárolni a bodza szörpöt, viszont ha kóstoltál már igazi házi bodza szörpöt, amit ráadásul még Te magad is készítettél, akkor szinte biztos, hogy többet nem fogsz tartósítószerrel teli üdítőket vásárolni. Katt a tovább gombra a pofon egyszerű receptért!
942198.jpg

Amire szükséged lesz a szörpihez:

  • 30-35 db bodzavirág
  • 2 db kezeletlen citrom
  • 2l langyos víz
  • 1/2 l víz
  • 500g cukor
  • 10g citromsav

pluskoka-sirups-pluskoka-ziedi-46181265.jpg

Elkészítés:
A bodzavirágokat érdemes forgalmas autóutaktól távol beszerezni, például egy jó kis kirándulás alkalmával. Ha a zöld részektől megtisztítottad a bodzákat tedd egy nagy tálba(nem szükséges megmosni őket, mert sokat veszít az finom bodza íz intenzitásából), majd öntsd fel a kézmeleg, langyos vízzel, hogy ellepje a virágokat. Szeleteld fel a citromot, majd keverd ezt is a tálba és hagyd legalább egy éjszakát pihenni lefedve, de ha szereted az intenzívebb ízt, akkor akár 3-4 éjszakát is ázhatnak a virágok.

Ha kiázott a bodza, szűrd le. Majd a fél liter vízből és a cukorból készíts szirupot (ha édesebben szereted, akkor tehetsz bele többet is az 500g-nál), azaz forrald fel a vizet, majd kis lángon addig kavargasd, amíg a cukor el nem olvad benne teljesen. Ha kihűlt a szirup, öntsd a a leszűrt bodzaléhez, majd tedd bele a citromsavat is. Végül töltsd jól kifertőtlenített üvegekbe.
A nagy melegben  pedig egy hideg szódával, mentalevéllel isteni finom lesz!

Egészségedre! :)

Ha tetszett, még több érdekességet találsz majd az oldalunkon, IDE KATTINTVA, de a Facebookon is megtalálsz! LÁJK! :)

Szerző: DD Silvye

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr138757890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása