Napi recept: epres tejszínes joghurt torta

máj17

Korábban már írtunk Nektek arról, hogy miért is érdemes epret fogyasztani - erről itt olvashatsz -, most azonban mivel lassacskán úgyis szezonja lesz, hoztunk Nektek egy isteni finom receptet, amit a nyári kánikulában is könnyen és gyorsan elkészíthetsz, ráadásul nem kell órákat állni a sütő mellett. 
785f926596f74a8c2a3bc245140faad9.jpg
A receptért olvass tovább! :)

Epres tejszínes joghurt torta recept

 

Elkészítése:


A piskótát a szokásos módon megsütjük egy 26 cm-es tortaformában. Ha kihűlt a piskóta akkor három lapba vágjuk.

A krémhez habtejszínt kemény habbá verjük 1 evőkanál cukorral és a habfixálóval, majd belekeverjük a joghurtot és az apróra vágott epret. Alaposan elkeverjük, ezt a krémet kenjük a lapok közé, és a torta oldalára.

d350e2f7f3f9f4eef2316804537f667c.jpg

A zselatint a szokásos módon elkészítjük, hagyjuk kihűlni. A harmadik lapot (ami a piskóta teteje) visszatesszük a sütőformába, majd megkenjük az eperlekvárral, díszítjük tetszés szerint eperrel, és az előzőleg elkészített zselatint a tetejére öntjük, majd a hűtőbe tesszük.

Amíg a zselatin dermed, az alsó két lapot megkenjük a krémmel (egy keveset félreteszünk a torta oldalának megkenésére), majd a zselatinos tortalapot is rátesszük, és az oldalát is megkenjük a krémmel.

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr188724384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy_kommentelo 2016.05.19. 16:10:21

de a képen nem a recept szerint elkészített torta találhato, ugye? mert ez nincs se 3 felé vágva, se megtöltve...

DDEszter 2016.05.19. 16:10:57

A kép itt csak illusztráció! :)
süti beállítások módosítása