Csak természetesen! Cukorgyanta házilag.

máj17

Ha eleged van abból, hogy a kozmetikusod nem tud fogadni akkor, amikor Neked szükséged lenne a szőrtelenítésre, itt egy szuper házi cukorgyantarecept! cukorgyanta_1.jpgHa érdekel, olvass tovább!

Amire szükséged lesz:

  • 3 csésze cukor
  • fél csésze víz vagy rózsavíz
  • fél csésze citrom kifacsart leve ( ha nincs elegendő almacettel ki lehet pótolni)
  • spatula vagy lapos végű főzőkanál
  • hagyományos bolti gyanta csík vagy kiselejtezett pólóból textilcsík
  • (esetleg egy segítő barátnő, ha nehezen elérhető helyen szeretnél megszabadulni a szőrszálaktól vagy csak, hogy szóval tartsátok egymást, amíg a művelet zajlik)

Elkészítés:

A cukrot és a vizet forralni kezdjük először nagy lángon, addig amíg a cukor el nem olvad és nem kezd el forrni a szmötyi. Ez után alacsonyabb hőmérsékleten tovább kell főzni kevergetés mellett, amíg borostyán színű nem lesz (kb.15 perc) és nem kezd el nyúlni. A végén mehet bele a citrom leve, amivel a később még tudsz játszani is, ha esetleg túl sűrű lenne a massza vagy túl forróra kell hevíteni, hogy használható legyen a gyanta. Ilyenkor nem csak a citromlével, de vízzel is hígíthatod. Használhatsz víz helyett rózsavizet, ez pedig gyulladáscsökkentő hatású! 
Ha elkészültél a művelettel mindenképp várd meg, hogy kihűljön a gyanta, nehogy égési sérülés legyen a vége!

Ha tetszett és kíváncsi vagy még hasonló ötletekre, kövess minket a facebookon! Like!

Szerző: DD Silvye

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1008724516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása