5 mesébe illő hely Európában, amit mindenkinek látni kell!

máj06

Európában rengeteg szebbnél szebb természeti csoda, táj, építészeti műremekek található.Természetesen a lista nagyon-nagyon hosszú lenne, hogy mely gyönyörű helyeket érdemes európai kirándulás alkalmával meglátogatni, én most a számomra 5 legérdekesebb helyet gyűjtöttem össze, amit mindenképpen szeretnék személyesen is, élőben megnézni. Nyilván szubjektív, hogy egy európai körút során kinek milyen látnivalók vannak a bakancslistáján, de úgy gondolom e között az 5 hely között mindenki talál olyat, amely meggyönyörködteti.

1. Giant's Causeway azaz Óriások útja, ami Észak-Írországban található és vulkáni tevékenység eredményeképpen jött létre és kb. 40.000 bazaltoszlopból áll! Mesés látvány!

giants-causeway_1.jpg

Ha Téged is érdekelnek ezek a mesés tájak katt a cikkre!

Szorosan illeszkednek egymáshoz az oszlopok, van amelyik 12 méter magas, de a megszilárdult láva vastagsága helyenként a 28 métert is eléri.
A természeti csoda 60 millió évvel ezelőtt alakult, mikor az Ír-szigeten jelentős volt a vulkáni aktivitás.

119383.jpg

 2. Matterhorn, ami az Alpok hetedig legmagasabb csúcsa 4478 méter magas. Keleti, északi és nyugati fala Svájchoz, a déli Olaszországhoz tartozik.Gyönyörű képek készülnek ezen a mesés tájon, nemhiába Európa egyik leggyakrabban fotózott turistalátványossága.
matterhorn6.jpgmatterhorm4.jpgmatterhorn.jpg

3. Görögország legnevezetesebb látnivalója a Meteora-kolostorok. A Meteora"levegőben lebegőt" jelent. A sziklák elnevezése nem véletlen, valóban az égbolt közelében vannak a csúcsok. Én elképzelni sem tudom, hogy építkeztek anno az ormok tetejére, de nem is 1, hanem 24 bizánci kolostor található külön-külön szikla csúcsain. Igaz ebből mára már csak 5-öt használnak.

meteora.jpgA legnevezetesebb a Metamorphoseos-kolostor, amely 613 méter tengerszint feletti magasságban található. Athanassios szerzetes alapította templomát 1380-ban.

o-meteora-900-5.jpg

4. Amit semmiképpen sem hagyok ki a listáról az Angliában található Stonhenge, ami egy körkörösen elrendezett kőtömbökből és földsáncokból álló monumentális őskori építmény. Kiépítése Kr. e. 2500 körül kezdődött és 2100 körül fejeződött be. A régészeti helyet és környékét az UNESCO 1986-ban a világ kulturális örökségének jegyezte.

stone.jpg

5. Az utolsó ezen a listán szintén az UNESCO világörökség része. Személy szerint a képekről alig akarom elhinni, hogy nem a photoshop műve a Pamukkale, ami Törökországban található és a földfelszín alól feltörő 35 °C forrásvíz hozta létre a hófehér mészkőmedencéket amikor lezúdult a domboldalon. A helyet már az ókorban is látogatták mint gyógyfürdőt.

pamukkale.jpgpamukkale2.jpgAz üdülőhelyen megforduló nagyszámú turista miatt egyre apad a Pamukkalét tápláló vízforrás, és a mészkőmedencék is elkezdtek elszíneződni, emiatt a török kormány intézkedéseket vezetett be a képződmény védelmében. Pamukkáléban most már csak kijelölt útvonalon lehet közlekedni, meghatározott medencékben lehet fürödni és le kell venni a cipőt. Egyes tudósok véleménye szerint a mészkőmedencéket tápláló forrás körülbelül 40 éven belül teljesen kiapadhat.Kár lenne érte.pamukkale-smooth.jpg

Itt van még pár utazási tipp a Diamond Deal-től! Katt!

Ha szeretnél további érdekességekről olvasni, kövess minket a facebookon!

Szerző: DD Silvye

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr918688152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása