Igaz, hogy az eperszezon még nem most van, de mi már most mutatunk egy isteni finom receptet nektek, ami remek vendégváró és nagyon gyorsan elkészülsz vele, ha az anyósék bejelentették, hogy fél óra múlva átjönnének. Természetesen bármilyen más szezonális gyümölccsel helyettesíthető, de eperrel a legistenibb!
Ha érdekel a recept, olvass tovább!
Ez egy nagyon gyorsan összedobható finomság, garantáltan mindenki kedvence lesz majd! Mindösszesen kb 8 percbe telik összeállítani (a gyümölcs mosásával együtt) és betolni a sütőbe. Ami pedig kiemeli a dobálós-gyümölcsös sütik sorából, az a finom, vajas-cukros teteje, és hogy meglepően magasra nő. Bár nem tűnik túl nagy fordulatnak megkenni a piskótát olvasztott vajjal és megszórni kristálycukorral, mégis meglepő, hogy mennyi pluszt visz bele a sütibe.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- 1,5 bögre (kristály) cukor (24 dkg)
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 1,5 bögre 2,8 %-os tej (3, 75 dl)
- fél bögre étolaj (1,25 dl)
- 1 tasak (12 g) sütőpor
- ízlés szerint eper
- 3 bögre fehér finomliszt (37 dkg)
- a szóráshoz cukor és 3-4 ek. olvasztott vaj
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre.
- A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.
- Ezután kidíszítjük a tetejét a hosszában kettévágott eperszemekkel.
- Kb. 20-25 perc alatt, aranybarnára sütjük (tűpróbát végzünk).
- Még forrón alaposan megkenjük olvasztott vajjal, és addig szórjuk a tetejét kristálycukorral, míg egészben nem maradnak a szemek a süti tetején. Az első néhány réteg ugyanis bele fog olvadni a vajba.
- Ezután sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből. Bátran, mert nem törik! Nyugodtan szeletelhetjük forrón is, sőt erősen javallom is!
Ha nemcsak a süti érdekel, IDE KATTINTVA tudsz szemezgetni pár ajánlat között! :)
A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! ;)