Próbálj meg lazítani! Mutatjuk, hogyan csináld!

feb28

Feszültség a munkában? A párkapcsolatban? Családi gondok? Mindenkinek vannak nehezebb pillanatai, de mindig a megoldás a lényeg. Az, ahogyan túllendülünk az elénk kerülő problémákon.

maxresdefault.jpg

Olvasd el cikkünket, ez a módszer biztosan a segítségedre lesz!

Kinek ne esne jól bármikor egy pihentető arcmasszázs? A könnyen elsajátítható, otthon, de akár munkahelyen is elvégezhető lágy mozdulatok eredményeként pár perc alatt köddé válnak a fáradtság és a stressz nyomai. Pár pillanat csak, és arcod bőre újjászületik.


"Na, de mikor van nekem erre időm?"

"Hát, ez az... olyan egyszerűen hangzik, de a munkahelyen mégis csak furán veszi ki magát, ha az arcomat simogatom perceken keresztül" - gondolhatod akár teljes joggal. Mivel a reggeli nehézkes elindulás sem ad erre sok esélyt, marad az este. Így a legjobb. ugyanis ilyenkorra már túl vagy a nap megpróbáltatásain és nyugodtan tudsz pár percet szentelni a felfrissülésedre.

Hogyan csináld?

Először is moss kezet, aztán jó alaposan tisztítsd meg arcodat a sminktől és/ vagy a rárakódott szennyeződésektől. Szükséged lesz még a bőrtípusodnak megfelelő krémre vagy olajra (leginkább a mandulaolaj és a mostanában gyakran alkalmazott szőlőmagolaj javasolt), amelytől könnyedebbek lesznek a mozdulataid, és amellyel extra tápanyagot biztosítasz a bőrödnek.
Arra azonban figyelj, hogy pattanásos bőr esetén ne masszírozd az arcod, mert a dörzsölés irritálja bőröd és krém alkalmazása is ronthatja az állapotát.

face-massage.jpg
Nézzük tehát!

  1. Nyomj egy kis krémet az ujjaidra és helyezd hüvelykujjad a halántéknál a hajtőre, három ujjad pedig a szemöldökök közé. Húzd végig az ujjaidat a homlokon, hogy összeérjenek a hüvelykujjal. Dolgozd át ezzel a módszerrel az egész homlokot!

  2. Fogd bőröd határozottan a mutató és a hüvelykujj közé, szimmetrikusan, egyszerre haladva centiméterről centiméterre. Ismételd a gyakorlatot az orcáktól a halántékig. Aztán a szájtól a fülek felé, majd az álltól az állkapocsig. Ugyanígy ismételd meg az álladtól egészen a nyak aljáig.

  3. Majd a két kéz négy-négy ujjával paskold végig a megcsipkedett területet. Felváltva simítsd végig az álltól a nyakig terjedő részt a jobb és bal kézfejeddel.

S, hogy miben segít neked az arcmasszázs?

A masszázs csökkenti az idegrendszer feszültségét, nyugtató hatással van rá, így egy-egy stresszes nap után nyugodtan előveheted a krémet és hozzákezdhetsz a relaxáló mozdulatokhoz. Hatására javul az izmok oxigén és tápanyag ellátása és méreganyagok is kiürülnek a szervezetből.

Találtunk neked még pár pihentető tippet, nézd meg őket ITT!

Egészségedre!

 

 

 

 

Szerző: DD Tomi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr438426428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása