Ezeket a mondatokat biztos nem akarod hallani, ha nincs gyereked

feb22

Összeszedtünk pár idegesítő mondatot, amit valószínűleg te is hallottál már, ha elmúltál 25 és még mindig az igazit keresed, vagy épp egy hosszú és boldog párkapcsolatban élsz. 

71b88f79cdfd34f36cc89a4fc8399da6.jpg

Miért nincs még gyerek?

Látszólag minden adott a családalapításhoz, minden szép és jó, így a környezetetekben élők azt gondolhatják, hogy bármelyik pillanatban jöhet a baba. Azonban ha ez nem következik be záros időn belül, már jön is következő kérdés, hogy miért késlekedtek...
Ne is próbálkozz, teljesen felesleges magyarázkodnod, hogy Ti így még tökéletesen jól érzitek magatokat, harmonikus minden és bennetek kell megérni a dolognak, nem pedig a szomszéd Marika néniben...

De legalább próbálkoztok már? 

Igen, ez a kérdés igazából az előző kérdés továbbfejlesztett, intimebb és sokkal magánszférába hatolóbb verziója, ám aki ezt megkérdezi, nem igazán figyel oda erre. 
De mi lehet a helyes válasz erre?
Ha azt mondod, hogy igen, akkor jönnek a további, egyáltalán nem kért kérdések és tanácsok.
Ha azt mondod, hogy nem akkor jönnek a rosszalló megállapítások.
Akkor most mi van?

Akkor nem lehet gyereked?

Na, a tapintatlanság netovábbja. Akadnak ugyanis anyukák, akik bár általában részvéttel, de mégis tolakodással érdeklődnek. Egyesek számára teljességgel hihetetlen, hogy Te még nem, vagy csak később akarsz gyereket.
De miért? ...

Majd megtudod, ha anya leszel

Ez a kedvenc. Igen, egy csomó nő valóban akkor döbben rá dolgokra, amikor anyává válik, de mint ahogy nincs két egyforma párkapcsolat, úgy nincs két egyforma gyerek sem. Szóval könnyen lehet, hogy ami másnál tuti tipp, az nálad épp az ellenkezőjét fogja majd kiváltani a gyerekből. 

angry-woman.jpg

Nem érzed úgy, hogy kimaradsz valamiből? 

Nem, még mindig nem.. Bár lehet, hogy Te is feltetted már magadban a kérdést és eszedbe jutott már, hogy lassan eljön a családalapítás ideje, ameddig magad is gyereknek érzed magad és a párod, hogyan is kezdhetnél bármibe is? Mert tény, a világ egyik legcsodásabb dolga az anyaság, de amíg Neked a buli az első, addig nem érdemes ilyeneken gondolkodni. Majd jön. És pont. 

Régen én is így gondolkoztam, mint Te..

Nincs is szebb annál, mint amikor az ember lánya megkapja, hogy visszamaradt a fejlődésben. Sokan úgy vélik, hogy egy nő csakis anyaként találhat önmagára és csak akkor lesz felnőtt, ha ha gyermeket vállal. Pedig igazából csak arról van szó, hogy egy új szerepet ölt magára. 

 

Szóval, majd jön minden, ahogy meg van írva. :) 

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr518411272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása