Hogyan óvd meg télen kezeid (sz)épségét?

jan17

Ismerős, amikor a reggeli kapkodásban elfelejted bekenni kezeid, így egész nap szenvedsz a fájó, égető érzéstől? Igen, kevés kellemetlenebb "kísérőjelensége" van  a télnek, mint a folyamatosan száraz bőr. 

Bőrünket nem csupán a tűző nap, hanem a téli hideg, szeles idő is alaposan próbára teszi. Elég csak egy hosszú nap végére teljesen kipirosodó, csontszárazzá dermedő kezeinkre és gondolni.

kezapolas1.jpg

Mit tegyünk, hogy bőrünk télen is puha és feszes legyen? Olvasd el hasznos tippjeinket!

Te is biztosan tudod, hogy ilyenkor télen bőrünk igényli a speciális ápolást. Főként a kezünk vékony bőre az, aminek különleges kezelésre van szüksége. Persze, a testápoló krémek mindig kéznél vannak, és általában kellően hatékonyak is, mi most mégis pár alternatív módot javaslunk kezeid egészségének megóvására!

Mivel kényeztesd elnyűtt kezeid? Íme 3 jó tanács!

  1. Óvatosan a kézmosással!

Tudtad, hogy bőrünket egy speciális zsírréteg borítja, amit minden egyes kézmosással, vagy zuhanyzással eltávolítunk róla? Ráadásul a tisztítás után a vékonyka bőrréteg pótlásához is időre van szüksége szervezetünknek, azaz érdemes csínján bánni a szappannal, és a különböző kéztisztító szerekkel!

Tippünk: olykor elég a sima meleg vizes kézmosás is, illetve használjunk minél több, olajjal dúsított kéztisztító folyadékot! Erre a célra kiváló lehet a szőlőmagolaj, a paraffin, vagy akár az olívalolaj is!

  1. Aludj kesztyűben!

Amikor már az összes otthon fellelhető kézkrémet a kezeidre kented és még mindig elképesztően száraz a bőröd, akkor javasolt egy kicsit drasztikusabb lépéshez folyamodni: elő a kesztyűkkel!

Tippünk: jó alaposan kend be zsíros krémmel a kezeid, keresd elő a legvastagabb pamutkesztyűd, vedd fel és aludj abban! Arra viszonyt figyelj oda, hogy ezt a "kezelést" ne alkalmazd túl sokszor, mert szervezeted hozzászokik, hogy a zsiradék megtermeléséről te gondoskodsz helyette, így hosszabb távon akár még szárazabb bőr is lehet az eredmény.

  1. Meleg tejet kezednek!

Talán a legkézenfekvőbb tipp, mégis kevesen gondolnak rá! A tejet évszázadok óta fontos szépségelixírként tartják számon, ami jótékonyan hat a bőrre. Hogyan teszi mindezt? A tejben olyan sav található, amely segít eltávolítani kezedről az érdes, száraz hámréteget. A 25-30 perces tejfürdő egy vékony, filmszerű réteget képez a bőrödön, amit tanácsos a bőrbe masszírozni. Így kifejtheti áldásos hatásait.

Tippünk: egy kevés tej mindig van otthon, ugye? Melegítsd fel, és kényeztesd tejfürdővel elgyötört kacsóid! A fél órás "szeánszot" rendkívüli módon értékelni fogják kezeid, újra feszessé, rugalmassá válnak!

Több kézkímélő ötletet keresel? Nézd csak, ez neked szól!

http://www.diamonddeal.hu/kupon/paraffinos-kezapolassal-a-puha-selymes-borert-a-gyonyoru-kez-telen-sem-luxus/11117/

Szerző: DD Tomi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr628280690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása