Így tüntesd el a szeplőt, vagy öregségi foltokat házilag!

jan06

A szeplők és az öregségi foltok testünk azon részén jelennek meg, amelyek leginkább ki vannak téve a napfénynek: az arcunkon, a nyakunkon, a mellkasunkon, a vállunkon és a kezünkön. Nagyrészt ártalmatlanok, de azért sokan szeretnének megszabadulni tőlük!

A napfény csak az egyik kiváltója a foltoknak, emellett szerepet játszik természetesen az öregedés, a genetika, bizonyos gyógyszerek, vitaminhiány, a stressz, de még a várandósság is. Még ha meg is próbáljuk elkerülni a kiváltó okokat, úgy, mint a napfény és fényvédő krémet alkalmazunk, akkor sem biztos, hogy 100%-os lesz az eredmény.

De mit tehetünk a foltok ellen akkor, ha azok már kialakultak?

arcpakolas_nagy.jpg


Mutatunk Neked egy pár praktikát, amit otthon is elkészíthetsz! :)

Joghurt

A joghurtban nagy mennyiségű tejsav található, ami hámlasztó hatású, így halványítja az esetleges barnás foltokat és puhábbá, simábbá varázsolja a bőröd. 

Tipp: hatékony módszer, ha egy vattapamacs segítségével áttörlöd az arcod a joghurttal, majd langyos vízzel leöblíted. 

Almaecet 

Az almaecetnek rengeteg jótékony hatása ismert, többek között a haj öblítésére, a bőr tonizálására is használhatjuk, így nem csoda, hogy a szépségipar is felkapta. Savas hatása hámlaszt, segítségével eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket és a foltok is halványíthatóak.

Tipp: kend közvetlenül az érintett területre egy vattapamacs segítségével, majd öblítsd le langyos vagy meleg vízzel. 

Citromlé

A citromlé világosító hatása régen ismeretes, s ugyanúgy, mint az almaecetnél, hatása szintén savas, ennek köszönhetően a bőrünk simább, puhább lesz a felvitel után. Tehát: 

Tipp: egyszerűen dörzsüljük be a bőrünket egy félbevágott citrommal, majd húsz perc elteltével öblítsük le langyos vízzel. Ha nagyon érzékeny a bőrünk, higítsuk a citromlevet rózsavízzel. A citrom kifacsart levét cukorral vagy sóval is keverhetjük, ez a paszta nagyon hatékony, puhító hatású bőrradír! 

Ricinusolaj 

Tudjuk, hogy a ricinusolajat a gyógyászat és a szépségipar is használja, mivel számos pozitív hatása van az egészségünkre, de még a haj-és szempilla növekedést is elősegíti. Mivel nagyszerű arctisztító is, bátran használhatjuk a foltok halványítására is.

Tipp: egyszerűen masszírozd be az érintett területbe, majd hagyd hatni legalább egy órán keresztül és langyos vízzel öblítsd le.

Kurkuma 

A nyugati orvoslás csupán az utóbbi évtizedekben kezdett felfigyelni gyógyító, regeneráló hatására, de az ázsiai országok már évezredek óta használja. Külsőleg-és belsőleg is használják.

Tipp: az arcpakoláshoz keverj össze 1 mokkáskanál őrölt kurkumát, 2-3 evőkanál csicseriborsó-lisztet, 1-1 teáskanál tejet és olívaolajat és facsard bele egy fél citrom levét is. A pasztát kend fel az érintett területekre, hagyd hatni 10 percig, ezután meleg vízzel le is öblítheted! 

(Forrás

Nézz be hozzánk, ragyogó ajánlataink vannak! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr418245132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása