Nagyon fontos, hogy egészséges, friss ételeket vigyünk be a szervezetünkbe, ezért hoztunk egy pár tippet, hogy biztosan tudd hogy mit eszel!
A cikkben kiderül minden!
1.) Csirkemell
Ha a mellen vastag fehér vonalak vannak, az azt jelenti, hogy a hűst növekedést segítő hormonokkal kezelték, és túl hamar hízott a csirke.
2.) Túró
Egy csepp jód segít megmondani, hogy jó-e a túró. Ha a jód sötét kék-lilás lesz az azt jelenti, hogy van benne keményítő, ha sárga vagy barna lesz a jód azt jelenti, hogy nincs benne. Hagyj egy kis túrót szobahőmérsékleten. A friss túró lehet egy kicsit savanyú lesz, de nem fogja a színét elveszíteni (nem fog besárgulni).
3.) Méz
Folyass ki egy kis mézet egy tányérra. Az eredeti méz sűrű, ezért lassan, nagy sugárban fog folyni, a gyengébb minőségű méz pedig gyorsan, vékony sugárban fog folyni.
4.) Tejföl
Tegyél egy kanál tejfölt egy pohár meleg vízbe. Ha növényi zsír van benne és gyenge minőségű, a tejföl hópehelyként fog megjelenni, csomósan a vízben. A minőségi tejföl besűrűsíti a vizet, de nem lesz tőle darabos.
5.) Fagyasztott dolgok
Ha a fagyasztott dolgokon nincs hópehely szerű jég, akkor rossz volt a hűtési folyamat, azt már ne edd meg! A képen látod miről van szó:
6.) Hal
Ha a halnak üveges, homályos a szeme, az már nem friss, azt már ne fogyaszd el! Ilyen állapotban már a pikkelyek sincsenek szorosan a bőrhöz tapadva.
7.) Sajt
Ha morzsolódik vágás közben, akkor növényi zsír van benne. A minőségi sajt is bekeményedhet, de szobahőmérsékleten visszanyeri a rugalmasságát, és nem fog törni.
A megfelelő alapanyag a legfontosabb a főzésnél, hiszen az vagy amit megeszel! Ha szeretnél egy biztonságos helyet, ahol ehetsz nyugodtan kedvedre ELKÉPESZTŐ áron, kattints ide: