Pár teszt, hogy lásd friss-e az ételed

júl19

Nagyon fontos, hogy egészséges, friss ételeket vigyünk be a szervezetünkbe, ezért hoztunk egy pár tippet, hogy biztosan tudd hogy mit eszel!

fruit-2373433_1280.jpg

A cikkben kiderül minden!

1.) Csirkemell

Ha a mellen vastag fehér vonalak vannak, az azt jelenti, hogy a hűst növekedést segítő hormonokkal kezelték, és túl hamar hízott a csirke.

csirke.jpg

2.) Túró

Egy csepp jód segít megmondani, hogy jó-e a túró. Ha a jód sötét kék-lilás lesz az azt jelenti, hogy van benne keményítő, ha sárga vagy barna lesz a jód azt jelenti, hogy nincs benne. Hagyj egy kis túrót szobahőmérsékleten. A friss túró lehet egy kicsit savanyú lesz, de nem fogja a színét elveszíteni (nem fog besárgulni).

3.) Méz

Folyass ki egy kis mézet egy tányérra. Az eredeti méz sűrű, ezért lassan, nagy sugárban fog folyni, a gyengébb minőségű méz pedig gyorsan, vékony sugárban fog folyni.

4.) Tejföl

Tegyél egy kanál tejfölt egy pohár meleg vízbe. Ha növényi zsír van benne és gyenge minőségű, a tejföl hópehelyként fog megjelenni, csomósan a vízben. A minőségi tejföl besűrűsíti a vizet, de nem lesz tőle darabos.

5.) Fagyasztott dolgok

Ha a fagyasztott dolgokon nincs hópehely szerű jég, akkor rossz volt a hűtési folyamat, azt már ne edd meg! A képen látod miről van szó:

frozen-beans-1827070_640.jpg

6.) Hal

Ha a halnak üveges, homályos a szeme, az már nem friss, azt már ne fogyaszd el! Ilyen állapotban már a pikkelyek sincsenek szorosan a bőrhöz tapadva.

7.) Sajt

Ha morzsolódik vágás közben, akkor növényi zsír van benne. A minőségi sajt is bekeményedhet, de szobahőmérsékleten visszanyeri a rugalmasságát, és nem fog törni.

A megfelelő alapanyag a legfontosabb a főzésnél, hiszen az vagy amit megeszel! Ha szeretnél egy biztonságos helyet, ahol ehetsz nyugodtan kedvedre ELKÉPESZTŐ áron, kattints ide:

kajcsiii.jpg

Tetszett? Értesülj azonnal a legújabb cikkekről, és likeolj minket facebookon! :) 

Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4312654875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása