10+1 étel és ital, ami gyorsítja az anyagcseréd, és segít a fogyásban!

jún06

Az egészséges élet egyik legfontosabb hozzávalója az egészséges anyagcsere. Ezért is fontos rengeteg vizet is inni a hidratáltság mellett, hogy kimossa a felesleges méreganyagokat a szervezetünkből. Ha a méreganyagok és salakanyagok felhalmozódnak, azok rendellenességeket okoznak a testünkben, így alakul ki többek közt a narancsbőr is. A fogyásban is hatalmas szerepe van!

girl-1712825_1920.jpg

A cikkből kiderül, milyen dolgokat kell fogyasztanod az egészséges anyagcsere eléréséhez. Olvass tovább!

1.) Áfonya

Az antioxidánsoknak rengeteg jótékony hatásuk van. Az anyagcsere és a baktériumokkal való védekezés során szabad gyökök szabadulnak fel, ettől védik a szervezetünket. Tartós légszennyezettség, UV sugárzás, dohányzás hatására ezek a szabad gyökök aktívabban termelődnek. Szerepet játszanak az öregedési folyamatokban is.

2.) Mandula

A természet egyik csoda terméke, hiszen már nagyon kevésben rengeteg értékes tápanyag van. Tele van E vitaminnal, aminek szintén befolyásoló ereje van az öregedési folyamatokkal szemben. Van benne fehérje is, és az a kalória, amit a mandula az, az jóféle kalória. Ha tehetjük nasizáskor is ezt fogyasszuk!

3.) Lazac

Nagyon kevés zsír van benne, tele van Omega 3-mal, és rettentő magas a fehérje benne. A lazacban több Omega 3 van, mint a meleg vízben élő halakban, van benne még szelénium, niacin, B12 és magnézium is!

 4.) Spenót

A zöld leveles ételek alapvetően rengeteg tápanyagot tartalmaznak, a spenót azonban lekörözi szinte mindet. Sok spenót fogyasztásával megelőzheted a csontritkulást, a vastagbél rákot, a szívproblémákat, és még rengeteg más betegségeket is. 

5.)Pulyka

A pulyka nagyon kevés zsírt tartalmazó húsfélének minősül. B, B1, B6 vitaminokat tartalmaz, cink és kálium is van benne. A vér koleszterin szintjét alacsonyan tartja, immunerősítő, vérnyomás segítő, és a szervezet öngyógyító folyamataiban is segítséget nyújt.

6.) Zabpehely

Nem mondom, hogy a zab nem finom, de ne a boltban kapható, csomagolt, felcukrozott félére gondoljunk, hanem a hagyományos, nagy szemű zabpehelyre. A cukorbetegeknek is hasznos a zabpehely fogyasztása, elkerülhető segítségével a vércukorszint hirtelen felugrása. Elkerülhető vele a szívbetegségek, nagyon magad az E-vitamin, a cink, szén, magnézium és a szelén tartalma. Ráadásul: olyan szénhidrát van benne, amely a "jó szénhidrátok" közé tartozik, hiszen összetett szénhidrát, és rengeteg energiát eléget a test ennek a lebontásával. A klasszikus nassik egyszerű szénhidrátok, amik borzasztó gyorsan felbomlanak a szervezetben, ezért megint éhes leszel. A zabpehely telít, mert hosszú a felszívódási ideje.

7.) Víz

Mint már volt is szó róla, a víz fogyasztás elengedhetetlen az egészséghez!! Az egész testünk, a vérünk, az agyunk nagyon magas százaléka víz, ezért ha nem visszük be folyamatosan a kellő mennyiséget a szervezeten belül problémák alakulnak ki. Ízületi probléma, fejfájás, szemszárazság, stb.!

8.) Zöld tea

A zsírégetésben is segítségedre lehet a polifenol, amiben a zöld tea igen gazdag. Mivel az emésztés során (is) szerepet játszó enzimekre gyakorolt hatásuk által fokozzák szervezeted hőtermelését zsírégető hatásuk lesz fogyasztva. Hasonló hatása van a koffeinhez.

tea-2111138_1920.jpg

9.) Chia mag

A Chia mag egy új őrület az egészséges életmódot követők körében. Apró pici magokról van szó, amelyet nem kell megőrölni, és be sem avasodik. Fontos tápanyagokkal kedvez a szervezetünknek, tele van Omega 3-mal is. Rostjai jótékony hatással van az emésztésre is. Rengeteg felhasználási módja van!

10.) Fahéj

Ez a csodálatos fűszer nem csak isteni íze miatt értékes, rengeteg betegség kezelhető vele. Gyermek problémákra, influenzára, náthára, sebtisztításra és férgességre is gyógymódot nyújt, megszünteti az emésztési rendellenességeket, a puffadást.

10+1.) Csoki!

Na de nem mindegy milyen! Azok a csokoládék, amikben 70%-nál több kakaótartalom van, gyorsítja az anyagcseréd. A kakaóban ugyanis magnézium van, ami pedig segíti azt, hogy a glükóz szinted egészségesen maradjon. A magnézium a zsírégetésben is szerepet játszik. 

Fogyaszd az említett isteni hozzávalókat, hogy segítség az anyagcserédet, értékes tápanyagokkal lássanak el, hiszen egészséges testben sokkal boldogabb az ember!

Ha a fogyás a cél csekkold le ezeket a tutira hatásos fogyasztó kezeléseket is, hogy ne sanyargasd magad!

Sanyargatás nélkül egészségesen!

 hudefogyi.jpg

Ha tetszett a cikk, a Facebookon is megtalálsz minket! LÁJK! :)

Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8812567609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása