Klasszikus koktélok - a Kamikaze

sze05

Megkóstolnál valami igazán különleges italt, és az sem baj, ha alkohol is van benne? Egy koktél teljesítheti előbbi vágyaidat, és ízlésednek megfelelően hatalmas skáláról választhatod ki italodat. Erősebb, gyengébb, gyümölcsös vagy alkoholosan ütős, kortyolgatós vagy épp húzóra leküldős? Amilyet csak szeretnél! És bár a legtöbbnél nem fenyeget a veszély, hogy a pultos srác rak majd taxiba az est végén, azért légy elővigyázatos: némelyik ártalmatlannak tűnik, de ne tévesszen meg a szín vagy íz: az alkohol, az alkohol! Sorozatunkban olyan klasszikus koktélokat mutatunk be, melyeket kis gyakorlással akár otthon is elkészíthetsz! Vagy csak bízd a bármixerre, dőlj hátra és élvezd!

Ebben a posztban, a múltkorihoz hasonlóan egy japán nevű, világháborús ihletésű koktélt mutatunk be, a Kamikazét! Kattints a továbbra, és olvasd el!

kamikaze.jpg

 

Míg a Hiroshima koktél külsőségeiben idézte a II. világháború és a világtörténelem egyik jelentős eseményét, addig a Kamikaze a nagy háborúban hősi halált halt pilótáknak állít emléket. A kamikaze szó szerinti fordításban egyébként isteni szelet jelent, nem véletlen hát, hogy a hajókat és más célpontokat repülőgépükkel torpedózó japán pilóták ezt a nevet kapták.

A koktél egyébként nem bonyolultságáról ismert, hanem inkább vadságáról. A vodka alapra triple sec vagy cointreau és limelé megy még, és a savanyú íz teljesen elfedi a vodkát. De az ettől még üt, mint a kalapács, és ha gyors egymás utánban hajítod be a Kamikazékat, biztos lehetsz benne, hogy te is padlót fogsz.

kamikaze_800.jpg

Hozzávalók:

  • 3 cl vodka
  • 3 cl triple sec
  • limelé
  • díszítéshez: lime

Otthoni elkészítéséhez a keverőpohárba tegyél jégkockát, majd mehetnek rá a hozzávalók szép sorban. A triple sec helyett használhatsz cointreau-t is. Rázd össze jól a mixtúrát, majd töltsd ki! Mehet feles pohárba és koktélosba is, jéggel is és anélkül is fogyasztható, bár kifejezetten jót tesz neki, ha hideg.

Nem is tudod, mi az a triple sec vagy cointreau? Akkor inkább hagyd az otthoni mixerkedést, és válassz egy kupont innen! Koktélodat profi bármixer készíti majd el a XI. kerületben, ahol elegáns helyen italozhatsz barátaiddal!

Kövesd blogunkat, ha szeretnél további érdekességekről olvasni! Új bejegyzéseink a Facebook oldalunkon is megjelennek, lájkolj minket ott is! Köszönjük! ;)

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5111678693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása