Klasszikus koktélok - a Hiroshima

sze04

Egy finom koktélhoz nem szükséges különleges alkalom. Egy fülledt nyári délutánon egy kerthelyiségben ugyanolyan jól esik, mint télen egy kellemes hangulatú koktélbár pultjánál, vagy éppen otthon a barátokkal, barátnőkkel. Na és mértékkel fogyasztva attól sem kell tartanod, hogy a pultos srác tuszkol majd taxiba az este végén. De a legjobb, hogy ízlésednek megfelelően választhatsz egyet: erősebbet, gyengébbet, gyümölcsöset vagy vadabbat, amit csak szeretnél! Sorozatunkban olyan klasszikus koktélokat mutatunk be, melyeket kis gyakorlással otthon is elkészíthetsz!

A mai napon egy szomorú eseményt röviditalos pohárban megelevenítő koktélt, a Hiroshimát mutatjuk be neked, csak kattints a Tovább gombra!

hiroshima_800.jpg

A Hiroshima (vagy Hiroshima Bomber, esetleg Hiroshima Shooter) a 71 évvel ezelőtti hirosimai atombomba ledobásának állít kicsit bizarr emléket, ugyanis, ha jól készítik el, akkor a krémlikőrre rétegezett abszintre csöppentett grenadine szirup áttör a két ital rétegen, majd gyakorlatilag visszapattanva a pohár aljáról atomrobbanáshoz hasonló "gombafelhőként" jelenik meg.

A koktél maga is egész gonosz tud lenni, hiszen a krémlikőr édessége nagyon jól elfedi az abszint erejét, és nem is érzed azt. Csak a fejedben, ha bedobsz gyorsan hármat-négyet...

Hozzávalók:

  • 2 cl ír krémlikőr
  • 2 cl abszint likőr
  • kevés grenadine szirup

"Feles" pohárba töltsd ki a krémlikőrt, majd kanál segítségével óvatosan rétegezd rá az abszint likőrt. Löttyints bele kevés grenadine szirupot, mely - ha jól csináltad - meg is jelenik a krémlikőrben. Kész is vagy vele, egészségedre!

Nem szeretnél otthon kísérletezni a mixerkedéssel, és inkább profira bíznád a dolgot? Akkor csak válassz egy kupont innen, és irány a XI. kerület!

Kövesd blogunkat, ha szeretnél további érdekességekről olvasni! Új bejegyzéseink a Facebook oldalunkon is megjelennek, lájkolj minket ott is! Köszönjük! ;)

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2311671390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása