Klasszikus koktélok - a Bahama Mama

aug31

Egy finom koktélhoz nem szükséges különleges alkalom. Egy fülledt nyári délutánon egy kerthelyiségben ugyanolyan jól esik, mint télen egy kellemes hangulatú koktélbár pultjánál, vagy éppen otthon a barátokkal, barátnőkkel. Na és mértékkel fogyasztva attól sem kell tartanod, hogy a pultos srác tuszkol majd taxiba az este végén. De a legjobb, hogy ízlésednek megfelelően választhatsz egyet: erősebbet, gyengébbet, gyümölcsöset vagy vadabbat, amit csak szeretnél! Sorozatunkban olyan klasszikus koktélokat mutatunk be, melyeket kis gyakorlással otthon is elkészíthetsz!

A mai napon a Bahama mama koktélt mutatjuk be! Kattints a továbbra, és olvasd el, hogyan készül!

cocktails-648851_1920.jpg

A Bahama Mama koktél eredetéről nem sokat tudni, de jó eséllyel a névadó Bahamákról származik. Ennek megfelelően a gyümölcsös, trópusi ízvilág jellemzi, mely tovább színezhető kókuszlikőrrel, grenadine sziruppal, kávélikőrrel, banánlikőrrel, stb.

bahama_mama_800.jpg

Hozzávalók:

  • 6 cl sötét rum
  • 3 cl fehér rum
  • 6 cl narancslé
  • 6 cl ananászlé
  • 3 cl kókuszlikőr
  • 1,5 cl citromlé
  • jég
  • díszítéshez: narancs, koktélcseresznye.

Shakerbe minden hozzávalóval, jól összerázni, kitölteni, díszíteni. Kész is van! Az arányokon változtathatsz, és készítheted esetleg grenadine sziruppal és kávélikőrrel is, melyek különleges ízt adnak a trópusi hangulatú koktélnak.

Otthon nincs kedved mixerkedni? Válassz egy kupont innen, és koktélozz kulturált körülmények között a XI. kerületben!

Kövesd blogunkat, ha szeretnél további érdekességekről olvasni! Új bejegyzéseink a Facebook oldalunkon is megjelennek, lájkolj minket ott is! Köszönjük! ;)

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7311664918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása